asdfowski Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam, Ostatnio zakupiłem Hexagon'a v2, i posiada on hamulce Alhonga HJ-806AD. I jest bowiem taki problem, klocki hamulcowe ocieraja o obręcz. Jest to zapewne złe zregulowanie, i tutaj jest pies pogrzebany. Jestem zielony w te klocki. I nie wiem ktora sruba zapewnia regulacje. Wstawiam zdjęcie : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moloch89 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Po tej stronie gdzie obciera dokręcasz śrubę, a po drugiej odkręcasz. To ta mała na imbus. Sprawdź też czy Ci koło dobrze weszło w haki widelca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Ciekawy poradnik: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anokhi Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Około 7 minuty jest to pokazane. Przy okazji dobrze obejrzeć cały filmik. Jeśli regulacja tymi śrubkami nie pomaga (ociera albo z jednej albo z drugiej strony) możesz delikatnie popuścić linkę. Już mnie kolega ubiegł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gruby120 Napisano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Hej, mam ten sam model roweru i ten sam problem. Kręciłem tymi małymi imbusami, ale nie pomaga - szczęka nie pracuje odpowiednio, tylko jedno jej ramię. Inna sprawa, że mały imbus mam "wytarty", więc nie chciał łapać... Jak sobie poradzisz, to daj znać. Ja ewentualnie też dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.