Kamil379ebrowski Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam! Muszę kupić nowy amortyzator przedni bo mój to dno już... Na wstępie powiem, że interesuje mnie bardziej miękki amor o skoku min. 100mm. Aha i musi mieć mocowanie do hamulca tarczowego. Mój amor jest na rurze 1 1/8" ale z gwintem. I stąd moje pytanie jaki wybrać tak do 200zł. W sumie pewnie lepiej było by kupić jakąś używkę bo nic godnego uwagi za te pieniądze nie znajdę... Lecz z gwintem jest mały wybór większość jest już nowszych rozwiązań bez gwintu. A może da się zastosować jakąś przejściówkę, inne stery czy coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tofi Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Podobna sytuacja, tylko inna przyczyna wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 amorek suntour xcr 200zł(okazje od 100zł)+nowe stery 20zł+mostek(nowy -używka) 20zł+ew.podkładki po 2zł/20mm jest to jedyne rozsądne rozwięzanie aby pozbyć się gwintowanych sterów kopalne opinni o XCR są na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel13 Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Może nie wszystkie opinie o XCR są dobre ale zgadzam się z przedmówcą tak chyba będzie najlepiej zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil379ebrowski Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Tylko że ten XCR kosztu co najmniej 230 + przesyłka to już 250 + stery z nabiciem to już prawie 300 zł. Ale to i tak może być dobre rozwiązanie. A co powiecie na amor SUNTOUR XCM bo znalazłem taki na allegro za 149 zł i jest na 1 1\8 i jest gwintowany czyli w pełni kompatybilny, a do XCR'a musiałbym wymieniać stery. http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-xcm-1-1-8-gwint-i2259462238.html Czy to jest warte świeczki, czy między tymi dwoma modelami jest wielka przepaść jakościowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-xcr-z-blokada-i2255091070.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil379ebrowski Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Nowy amortyzator Suntour XCR z blokadą (2255091070) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. No jest za 179zł ale to jakiś niepewny sprzedający, sprzedaje to prywatnie, bez faktóry i gwarancji... amorek suntour xcr 200zł(okazje od 100zł)+nowe stery 20zł+mostek(nowy -używka) 20zł+ew.podkładki po 2zł/20mm jest to jedyne rozsądne rozwięzanie aby pozbyć się gwintowanych sterów kopalne opinni o XCR są na forum A możesz pokazać mi dokłądnie jak te stery mają wyglądać? Albo podaj jakąś aukcje z allegro czy coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 http://allegro.pl/stery-neco-h-846-1-1-8-super-cena-i2246570182.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil379ebrowski Napisano 9 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Czyli wystarczy kupić te stery dać do nabicia i gra...? Bo mostek na 1 1/8 już mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 nabicie sterów to żadna filozofia(młotek, deska, wiekszy śrubokręt) są 3 rodzaje sterów na 1'1/8 ,na 90% masz jak podałem w linku , ale najlepiej pokaż foto swoich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.