Skocz do zawartości

[amortyzator] Jaki amortyzator wybrać na 1 1/8 z gwintem do 200zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Muszę kupić nowy amortyzator przedni bo mój to dno już... Na wstępie powiem, że interesuje mnie bardziej miękki amor o skoku min. 100mm. Aha i musi mieć mocowanie do hamulca tarczowego.

Mój amor jest na rurze 1 1/8" ale z gwintem. I stąd moje pytanie jaki wybrać tak do 200zł. W sumie pewnie lepiej było by kupić jakąś używkę bo nic godnego uwagi za te pieniądze nie znajdę... Lecz z gwintem jest mały wybór większość jest już nowszych rozwiązań bez gwintu.

A może da się zastosować jakąś przejściówkę, inne stery czy coś?

Tylko że ten XCR kosztu co najmniej 230 + przesyłka to już 250 + stery z nabiciem to już prawie 300 zł.

Ale to i tak może być dobre rozwiązanie.

A co powiecie na amor SUNTOUR XCM bo znalazłem taki na allegro za 149 zł i jest na 1 1\8 i jest gwintowany czyli w pełni kompatybilny, a do XCR'a musiałbym wymieniać stery.

http://allegro.pl/nowy-amortyzator-suntour-xcm-1-1-8-gwint-i2259462238.html

Czy to jest warte świeczki, czy między tymi dwoma modelami jest wielka przepaść jakościowa??

No jest za 179zł ale to jakiś niepewny sprzedający, sprzedaje to prywatnie, bez faktóry i gwarancji...

amorek suntour xcr 200zł(okazje od 100zł)+nowe stery 20zł+mostek(nowy -używka) 20zł+ew.podkładki po 2zł/20mm

jest to jedyne rozsądne rozwięzanie aby pozbyć się gwintowanych sterów

kopalne opinni o XCR są na forum

A możesz pokazać mi dokłądnie jak te stery mają wyglądać? Albo podaj jakąś aukcje z allegro czy coś :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...