ishi Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam, Oto mój pierwszy złożony od podstaw bajk... ...znaczy prawie złożony bo jeszcze napęd został do złożenia W planach ostrzejsze pojeżdzawki XC, a docelowo AM jak już złapie wprawy. Wszystko zaczeło się od tego, że miałem już dość swojego starego sztywnego stalowego kierata. Wiadomo na szosie ok, w terenie dramat. Trafiła mi się używana ramka Authora A-Ray Plus w idealnym stanie mechanicznym w rozsądnej cenie. Pomyślałem kurde czemu nie, no i sie zaczeło. Po przestudiowaniu biblii Zinna i paru forów zaczeło się projektowanie i składanie. Graty może nie z najwyższej półki ale za to nowe (oprócz siodła i opon). Na pierwszy sezon powinno być ok... co sądzicie? Nie rozpadnie sie pod 100kg chłopem? Spec: Rozmiar ramy: 19" Rama: Aluminiowa T6061 Widelec: Suntour DJD Duro QLC20 Tylny amortyzator: Manitou Radium Expert Kierownica: Easton MonkeyBar Mostek: Aomeba Borla Sztyca: Icon Graphite Siodło: WTB Pedały: Author Manetki: Sram Attack Przerzutka przednia: LX FD-M581 DS Przerzutka tylna: SLX RD-M662-GS-9 Hamulce: Tarczowe 180mm Hayes Stroker Ryde Dźwignie hamulca: Hayes Kaseta/wolnobieg: Shimano Deore CS-HG50 9rz. 11-32 Łańcuch: Shimano Deore CN-HG53 Korba: Shimano Deore FC-M590 9rz.44-32-22 Suport: Shimano Deore FC-M590 Obręcze: Dartmoor Fortress Piasty: Novatec 20/10mm Szprychy: cnSpoke Opony: Kenda Dętki: Continental Linki/pancerze: Alligator BulletProof Zacisk sztycy: Author Top Cap: Ritchey Stery: Ritchey Gripy: Hermans Quick Shift Więcej fot w garażu: http://www.forumrowe...page__tab__main
ishi Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Napisano 21 Kwietnia 2012 Dziś pierwsza lajtowa wyprawa... ...jest bosko
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.