ishi Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Witam, Oto mój pierwszy złożony od podstaw bajk... ...znaczy prawie złożony bo jeszcze napęd został do złożenia W planach ostrzejsze pojeżdzawki XC, a docelowo AM jak już złapie wprawy. Wszystko zaczeło się od tego, że miałem już dość swojego starego sztywnego stalowego kierata. Wiadomo na szosie ok, w terenie dramat. Trafiła mi się używana ramka Authora A-Ray Plus w idealnym stanie mechanicznym w rozsądnej cenie. Pomyślałem kurde czemu nie, no i sie zaczeło. Po przestudiowaniu biblii Zinna i paru forów zaczeło się projektowanie i składanie. Graty może nie z najwyższej półki ale za to nowe (oprócz siodła i opon). Na pierwszy sezon powinno być ok... co sądzicie? Nie rozpadnie sie pod 100kg chłopem? Spec: Rozmiar ramy: 19" Rama: Aluminiowa T6061 Widelec: Suntour DJD Duro QLC20 Tylny amortyzator: Manitou Radium Expert Kierownica: Easton MonkeyBar Mostek: Aomeba Borla Sztyca: Icon Graphite Siodło: WTB Pedały: Author Manetki: Sram Attack Przerzutka przednia: LX FD-M581 DS Przerzutka tylna: SLX RD-M662-GS-9 Hamulce: Tarczowe 180mm Hayes Stroker Ryde Dźwignie hamulca: Hayes Kaseta/wolnobieg: Shimano Deore CS-HG50 9rz. 11-32 Łańcuch: Shimano Deore CN-HG53 Korba: Shimano Deore FC-M590 9rz.44-32-22 Suport: Shimano Deore FC-M590 Obręcze: Dartmoor Fortress Piasty: Novatec 20/10mm Szprychy: cnSpoke Opony: Kenda Dętki: Continental Linki/pancerze: Alligator BulletProof Zacisk sztycy: Author Top Cap: Ritchey Stery: Ritchey Gripy: Hermans Quick Shift Więcej fot w garażu: http://www.forumrowe...page__tab__main Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ishi Napisano 21 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2012 Dziś pierwsza lajtowa wyprawa... ...jest bosko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.