paweloko Napisano 11 Kwietnia 2012 Napisano 11 Kwietnia 2012 W tym temacie autor znalazł ciekawe propozycje rowerów w podobnej kwocie. http://www.forumrowerowe.org/topic/109385-1000-1500zl-zawrot-glowy-zakup-roweru-lazaro-kands-kross/
alefelek Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Napisano 13 Kwietnia 2012 A więc kupiłem Arkusa http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-g...tml#fragment-4 i od razu piszę: - pod folią znalazłem na środku kierownicy ślady zadarć, ale to nic - siodło jak się ubrudzi już nie schodzi z tej białej części - jakość pedała - metalowa część ok, ale te odblaski za chwilę odlecą same - osłonka na mechanizm przerzutki - zgina się jak plastelina, wcale nie uchroni przed ewentualnym kopnięciem lub przewróceniem. - napompowałem opony raczej na maxa, a jak siadam na rowerze uginają się jakby siedział na nim słoń, a przecież ważę 68 kg ! - nie rozumiem, dlaczego teraz w rowerach stosuje się zapinkę przy mocowaniu kół zamiast normalnej ośki i śrub. przecież ktoś może normalnie sobie odpiąć koła z roweru na parkingu i sobie wziąć!
paweloko Napisano 13 Kwietnia 2012 Napisano 13 Kwietnia 2012 osłonka na mechanizm przerzutki - zgina się jak plastelina, wcale nie uchroni przed ewentualnym kopnięciem lub przewróceniem. Wywal tą osłonę nikt z tym nie jeździ. To ci nic nie da.
maciej83 Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 co to znaczy raczej na maksa?? wiesz jakie ciśnienie? co do pedałów to lepiej będą wyglądać bez odblasków:D a jak nie wiesz po co są zaciski to już trudno, wyobrażasz sobie zmienianie dętki w lesie i odkręcanie śrub? tak jest łatwiej i lepiej, miałem rower sprzed 12 lat i ta technologia była stosowana także nie wiem o co ci chodzi:D
alefelek Napisano 14 Kwietnia 2012 Autor Napisano 14 Kwietnia 2012 Rozumiem takie sytuacje, ale powinno być jakieś zabezpieczenie. Przecież każdy może sobie odpiąć te koła i zabrać.
maciej83 Napisano 14 Kwietnia 2012 Napisano 14 Kwietnia 2012 ja tam roweru byle gdzie nie zostawiam to i nie mam takich problemów.
alefelek Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Napisano 29 Kwietnia 2012 Witam ponownie. Ostatnio (tydzień temu) wyregulowałem przerzutki i w serwisie chodziło wszystko pięknie. Potem wracałem do domu i do tej pory cała regulacja się rozregulowała. Na każdym biegu słyszę łańcuch, a zauważyłem też, że tylne przerzutki balansują względem koła. Co robić? Dodatkowo słyszałem, że w tym rowerze najlepszy jest tylko osprzęt przerzutki tylnej, a reszta to sama chińszczyzna. Dlaczego nie dowiedziałem się tego od Was przed zakupem? No chyba, że w proponowanym przeze mnie Krossie były jeszcze gorsze częsci..
Froop Napisano 29 Kwietnia 2012 Napisano 29 Kwietnia 2012 Spróbuj wyregulować przerzutkę, w internecie znajdziesz filmiki, poradniki i dużo innych. np: http://www.bike.pl/wiadomosc/47/ lub
alefelek Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Napisano 29 Kwietnia 2012 Wyregulowali mi dobrze, bo u nich i na początku było ok. Spróbuję sam pokombinować, ale niecierpliwy jestem, więc pewnie znowu pójde do serwisu.. Właśnie odkryłem powód deregulacji. Spowodowała to.. zbyt przybliżona druciana "osłonka" Muszę zdjąć to i zniknął problem przesuwania z tyłu przerzutek. Gorzej z przodu. Tutaj problem leży w tym, że łańcuch ociera się o prowadnik. Tak jak w tym przykładzie na położeniu nr 1 i 3 się ociera, a na środkowym nie. A wg instrukcji i uwag w serwisie właśnie na 1, 2 i 3 nie powinno się o nic ocierać i chodzić idealnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.