Skocz do zawartości

[do 1200zł] Rower MTB w Krakowie...

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A więc kupiłem Arkusa http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-g...tml#fragment-4 i od razu piszę:

- pod folią znalazłem na środku kierownicy ślady zadarć, ale to nic

- siodło jak się ubrudzi już nie schodzi z tej białej części

- jakość pedała - metalowa część ok, ale te odblaski za chwilę odlecą same

- osłonka na mechanizm przerzutki - zgina się jak plastelina, wcale nie uchroni przed ewentualnym kopnięciem lub przewróceniem.

- napompowałem opony raczej na maxa, a jak siadam na rowerze uginają się jakby siedział na nim słoń, a przecież ważę 68 kg !

- nie rozumiem, dlaczego teraz w rowerach stosuje się zapinkę przy mocowaniu kół zamiast normalnej ośki i śrub. przecież ktoś może normalnie sobie odpiąć koła z roweru na parkingu i sobie wziąć!

Napisano
osłonka na mechanizm przerzutki - zgina się jak plastelina, wcale nie uchroni przed ewentualnym kopnięciem lub przewróceniem.

Wywal tą osłonę nikt z tym nie jeździ. To ci nic nie da.

Napisano

co to znaczy raczej na maksa?? wiesz jakie ciśnienie?

co do pedałów to lepiej będą wyglądać bez odblasków:D

a jak nie wiesz po co są zaciski to już trudno, wyobrażasz sobie zmienianie dętki w lesie i odkręcanie śrub? tak jest łatwiej i lepiej, miałem rower sprzed 12 lat i ta technologia była stosowana także nie wiem o co ci chodzi:D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam ponownie. Ostatnio (tydzień temu) wyregulowałem przerzutki i w serwisie chodziło wszystko pięknie. Potem wracałem do domu i do tej pory cała regulacja się rozregulowała. Na każdym biegu słyszę łańcuch, a zauważyłem też, że tylne przerzutki balansują względem koła. Co robić?

Dodatkowo słyszałem, że w tym rowerze najlepszy jest tylko osprzęt przerzutki tylnej, a reszta to sama chińszczyzna. Dlaczego nie dowiedziałem się tego od Was przed zakupem? No chyba, że w proponowanym przeze mnie Krossie były jeszcze gorsze częsci..

Napisano

Wyregulowali mi dobrze, bo u nich i na początku było ok. Spróbuję sam pokombinować, ale niecierpliwy jestem, więc pewnie znowu pójde do serwisu..

Właśnie odkryłem powód deregulacji. :) Spowodowała to.. zbyt przybliżona druciana "osłonka" :D Muszę zdjąć to i zniknął problem przesuwania z tyłu przerzutek. Gorzej z przodu. Tutaj problem leży w tym, że łańcuch ociera się o prowadnik. Tak jak w tym przykładzie na położeniu nr 1 i 3 się ociera, a na środkowym nie. A wg instrukcji i uwag w serwisie właśnie na 1, 2 i 3 nie powinno się o nic ocierać i chodzić idealnie.

beztytuuunr.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...