tomke1 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 W nowej maszynie uraczyli mnie piastami DT Swiss'a Z tyłu jest 340 135mm/10mm i to cudo wiem jak rozebrać bo jest free tool i są filmiki na YT. Ale z przodu mam 370 100mm/15mm CL i tego cuda nigdzie nie znalazłem nawet w pdf'ie z seria 370 takiej piasty nie ma Jest w zasadzie identyczna z 350, ale też jakoś żadnego filmu z rozbierania piasty z ośką 15mm nie znalazłem. Bo rozebranie zwykłej QR to wiem jak zrobić, ale tutaj nie widzę żadnego miejsca na jakiś klucz, albo nie wiem gdzie patrzeć. Powiecie po co chcę ją rozbierać ? w sumie to powody są dwa, jeden z ciekawości. A drugi to fakt że jakiś pacan w fabryce Meridy założył z piastą na ośkę adapter CL->6S na klucz do kasety a nie to HT i teraz mój klucz do kasety (PRO) nijak nie chce się zmieścić bo przeszkadza końcówka piasty w którą wchodzi ośka. Ścianki klucza są za grube. A będę najprawdopodobniej przekładał hamulce pomiędzy moimi dwoma rowerami i chciałbym mieć możliwość dobrania się do tarczy. Jeśli ktoś rozbierał już taki zestaw to prosiłbym o rady... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Sprawdź manual'a do 240. Większej filozofii i różnic w budowie przedniej piasty nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Zerknąłem do tegoż manuala, w sumie to on identyczny jest jak manual do 350... Na obrazku jest przednia QR i każą walić w nią młotkiem w przypadku ośki też ? Póki co nie zamierzam ściągać lożysk bo zakładam że jeszcze trochę pociągną skoro są nowe, więc dodatkowe narzędzia do nabijania mi są zbędne, więc wyszło by że tylko miękki młotek, ale jakoś strach tak poprostu młotkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Nie wiem, nie rozbierałem Ale w manual'u wszystko jest napisane, trzeba tylko znać język No cóż młotek jest niezastąpiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomke1 Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 A moze odezwie sie ktos kto rozbieral przednia piaste dt na oske ? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.