cowboyfromhells Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 2 tygodnie temu zakupiłem CUBE LTD z 2012 roku. http://www.cube.eu/pl/hard/ltd/ltd-black-anodized/ Zastanawiam się na ile mogę sobie na nim pozwolić. Liczę na Wasze opinie.
Jakubas Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zastanawiam się na ile mogę sobie na nim pozwolić. - możesz sprecyzować o co Ci chodzi? Jak pewnie wiesz jest to rower do maratonów i XC wiec dropów większych niż 2m bym na nim nie polecał ale jak chcesz to możesz się nim wybrać w góry i myślę, że przyjmie to bez zająknięcia.
cowboyfromhells Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 tak, zastanawiam się do jakiej jazdy jest przeznaczony.
kadargo Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Najpierw kupiłeś a potem się zastanawiasz do czego? Gratuluje sprytu. Tak to jest rower do XC.
Vidoq Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Witaj! Chciałeś się pochwalić rowerem to zrób to bez krępacji. To nic uwłaczającego. Każdy z nas cieszy się jak dziecko, gdy dostanie nową wymarzoną zabawkę na dwóch kółkach :-) Pamiętaj o jednym. Nie rób z siebie kretyna, bo jak widzisz głupio to wychodzi. A rower miód. Bardzo fajny i na pewno sprawi Ci dużo radości. Miłego kręcenia.
cowboyfromhells Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 Najpierw kupiłeś a potem się zastanawiasz do czego? Gratuluje sprytu. Tak to jest rower do XC. Tyle w tym sprytu, że miałem możliwość kupienia go za przyzwoite 2900zł zamiast 3900zł. ;]
kadargo Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Ja to rozumiem tylko że to nadal nie tłumaczy idiotycznego pytania o przeznaczenie. Jak nie wiem co kupuje to nawet za pół ceny bym nie kupił bez zdobycia informacji.
Plastyk Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Jak nie wiem co kupuje to nawet za pół ceny bym nie kupił bez zdobycia informacji. Ha, ja kupiłem moją Meridę (patrz garaż) za 40% ceny nowej maszyny. Nigdzie nie znalazłem ani źdźbła informacji o tym rowerze, jest jak widmo. Sam spróbuj, Merida Mission TFS 500-D (coś oprócz tego co już naskrobałem na forum). Tylko na stronie Meridy był w katalogu i tyle. Co zrobiłem? Po tygodniu od znalezienia był już u mnie w pokoju przywieziony 230km do Opola. Czy było warto? Jak najbardziej Sory za OT, co do Cube'a to jak się będzie miało technikę to można dużo, do nauki ostrożnie.
Basiq Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Zastanawiam się na ile mogę sobie na nim pozwolić. Skoro nie wiesz na ile, to oznacza tylko tyle, że na więcej niż pozwalają Twoje umiejętności
cowboyfromhells Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Ja to rozumiem tylko że to nadal nie tłumaczy idiotycznego pytania o przeznaczenie. Jak nie wiem co kupuje to nawet za pół ceny bym nie kupił bez zdobycia informacji. Więc wygląda na to że nie wiesz co to opłacalne ryzyko Btw ciekawe ile się jeszcze znajdzie pseudo znawców, którzy wyśmieją Świeżaka. xD
Sol Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Tu masz szersze omówienie http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/mountain/product/review-cube-bikes-ltd-race-09-33077 a ten fragment mówi w zasadzie wszystko "It will flatter you if you have the riding ability to be able to pick lines and lead it to them; if you’re searching for a bike that will do most of the hard work for you, however, look elsewhere." W skrócie - rower pozwoli ci na dużo, ale trzeba to i owo umić żeby wykorzystać jego potencjał. Od siebie dodam, że jest przeciętny na podjazdach, chociaż w moim przypadku to też zasługa przykrótkiej ramy. Generalnie ok rower i tyle.
tobo Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Więc wygląda na to że nie wiesz co to opłacalne ryzyko Btw ciekawe ile się jeszcze znajdzie pseudo znawców, którzy wyśmieją Świeżaka. xD Bycie świeżakiem (nie wiem kim jest Świeżak) dla mnie oznacza że nie mam za bardzo o czymś pojęcia, więc najpierw pytam, potem kupuję. Podstawowy powód jest taki, że mogę kupić coś co kompletnie nie nadaje się do tego, do czego kupiona rzecz ma mi służyć. Oczywiście jeśli mnie stać na to, to inna sprawa, mogę sprzedać i kupić to co się nadaje do danego zastosowania lub przy sporych zasobach pieniędzy nie przejmować się błędnym zakupem i dokonać kolejnego. Kupując lustrzankę (cena zestawu podobna do ceny twojego roweru) najpierw sporo czytałem, żeby dowiedzieć się jak wykorzystać taki sprzęt, który kupić i czy jest odpowiedni to moich potrzeb. Idąc twoim tropem to: kupiłbym zestaw promocyjny z teleobiektywem, bo cena była fajna, a moim celem jest fotografia krajobrazu. Na pytanie "na ile sobie mogę tym pozwolić" (przy panoramach) dostałbym odpowiedź że na praktycznie nic.
cowboyfromhells Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 Tu masz szersze omówienie Cube LTD Race Review - BikeRadar a ten fragment mówi w zasadzie wszystko "It will flatter you if you have the riding ability to be able to pick lines and lead it to them; if you’re searching for a bike that will do most of the hard work for you, however, look elsewhere." W skrócie - rower pozwoli ci na dużo, ale trzeba to i owo umić żeby wykorzystać jego potencjał. Od siebie dodam, że jest przeciętny na podjazdach, chociaż w moim przypadku to też zasługa przykrótkiej ramy. Generalnie ok rower i tyle. Misiu kolorowy, temat nie jest o LTD RACE Hmm... Ciekawe. Liczyłem na to, że jako osoby, które się znają na sprzęcie opiszecie mi po kolei mocne i słabe strony tego roweru, ale póki co nic konkretnego się nie dowiedziałem.
alkor Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Bo zacząłeś od dupy strony i wygląda to tak jak wygląda. Zresztą już Ci napisano to jest rower do XC i na taką jazdę, w zakresie swoich umiejętności, możesz sobie na nim pozwolić wg założeń producenta. A co sam zrobisz- inna broszka.
Basiq Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 jesteś kompletnym ignorantem który nawet w minimalny sposób nie chce włożyć nic od siebie tylko wszystko otrzymać na tacy. LTD race ma identyczną geometrię jak ten Twój, a to kształtuje autentyczny charakter roweru - reszta gratów to tylko dodatek i o nich dodatkowo sobie poczytaj
kadargo Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Ha Ha ale koleś. jeszcze parę takich tekstów i nie wróżę Ci długiej kariery na forum. Skąd tacy się biorą?
Obes Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 cowboyfromhells Najsłabszą stroną tego roweru jest to, że jest dla ciebie za dobry. A teraz przestać się produkować na forum i wyjdź pojeźdźić , może sam dojdziesz do tego o ile jesteś do niego za słaby.
Sol Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Misiu kolorowy, temat nie jest o LTD RACE Hmm... Ciekawe. Liczyłem na to, że jako osoby, które się znają na sprzęcie opiszecie mi po kolei mocne i słabe strony tego roweru, ale póki co nic konkretnego się nie dowiedziałem. OMG . Nie chce mi się wymyślać ciętej riposty, więc po prostu spiżdżaj głąbie.
tobo Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 To inaczej: rower jest absolutnie do wszystkiego, jest Uniwersalny przez wielkie U, Szybki przez wielkie S, Mocny przez wielkie M i Pechowy, przez wielkie P, bo został kupiony przez ciebie misiaczku. Zrób dobrą cenę, ktoś kupi, zrobisz dobry uczynek, inaczej skrzywidzisz go bo zostałeś jego właścicielem (przez małe w). Basiq, nie wystarczy zapodać testu takiego roweru jak ten z linka, bo to nie jest TEN SAM rower. Kolega ma o rowerach blade pojęcie i takiemu osobnikowi trza wszystko indywidualnie osobiście. Biada ci, że tego nie rozumiesz....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.