MMMAAACCC7 Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 witam, czy korbę z zintegrowaną osią da radę zamocować bez tego specjalistycznego klucza? chodzi mi o metodę która zapewni sprawnośc, na estetyczności tego łożyska/miski z łożyskiem/?? mi nie zależy bo w sezonie i tak toto się poobija, więc niewielkie rysy mi problemu nie zrobią
Mod Team safian Napisano 5 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2012 W sumie pewnie jakąś żabką dałoby radę, jednak ja bym radził kupić klucz, nawet takiego bikehanda: http://allegro.pl/kl...232751648.html
Gość voytec Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zakręcić porządnie to możesz nawet w rękach. Gorzej z odkręcaniem i kiedyś ten klucz będziesz musiał kupić.
Mod Team safian Napisano 5 Kwietnia 2012 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2012 Tam jest zalecany moment 35 - 50 Nm, więc z tym dokręcaniem ręką to bym nie był taki pewien ;D
Artwro Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Pewnie że sie da.Pierwsze łożyska przykręcałem żabką hydrauliczną przez szmatę.Ale i tak pokaleczyłem.Na pewno nie ręką.
rzezniol Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Kup klcz przyda się ... Metodami zastępczymi nakrecić sie da ale możesz przy odrobinie nieuwagi pouszkadzac miski , rame ... swoje palce Do odkręcania to juz obowiązkowo po czasie jak gwinty złapią to siły troszke trzeba ... Kolega M333 od nas z forum oferuje kluczę w świetnej jakości i moim zdaniem w bardzo przystępnej cenie klucz ma dodatkowo gwiazdke do nakrętki na lewą korbe i wyciecie do osi pedałów m520. W dziale sprzedam temat jest przyklejony. Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.