starynowy Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam, dzisiaj poraz pierwszy jeździłem na nowych kołach. Zauważyłem, że przy chamowaniu przodem, koło odpływa mi w lewo, w stronę tarczy. Koło jest zmontowane z następujących części: DT 400, Novatec 712, Sapim-D light, Maxxis Cross Mark, tarcza XT 160. Czy to jest normalne zachowanie lekkich kół?
dawid Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 masz gdzieś znajomy serwis co ma tensometr na wyposażeniu? sprawdź naprężenie szprych, mogą być słabo naprężone
starynowy Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Napisano 5 Kwietnia 2012 masz gdzieś znajomy serwis co ma tensometr na wyposażeniu? sprawdź naprężenie szprych, mogą być słabo naprężone Czyli to nie jest normalne zachowanie koła?
dawid Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 koło powinno być sztywne, jak gołym okiem widać ze sie gnie to normalne nie jest
starynowy Napisano 6 Kwietnia 2012 Autor Napisano 6 Kwietnia 2012 Dzięki z pomoc. Koła są po "centrowaniu". Jest lepiej, ale szału nie ma. Jednak D-light to nie DT Comp. Po tym doświadczeniu, żałuje, że się skusiłem.
Andrew Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 mam identyczne koło. Szprychy muszą być napięte bardzo mocno. Inaczej będzie schodzić w bok. U mnie po wielokrotnym centrowaniu, dociąganiu, od dłuższego czasu mam spokój.
starynowy Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Napisano 7 Kwietnia 2012 To mnie pocieszyłeś. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam i życzę wesołych Świąt Wielkiej Nocy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.