damianmks1 Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Chcę zakupić rower do około 1500zł. Obszedłem sklepy w swojej okolicy i zwróciłem uwagę na następujące: Kross Hexagon X3 1200zł Kross Hexagon X5 1400zł Felt Q600 1500zł Rockrider 5.2 1100 zł Który z tych rowerów moglibyście mi doradzić? A może jakiś inny w tym przedziale cenowym?
szylolek Napisano 6 Kwietnia 2012 Napisano 6 Kwietnia 2012 Sam stałem nad wyborem roweru w tym budżecie i wybrałem Hexagona V8. Ma hydrauliczne hamulce tarczowe, na czym bardzo mi zależało. Brakuje mi jedynie blokady skoku w amortyzatorze. przejechałem nim póki co tylko 100 km, ze względu na pogodę, ale jestem ogólnie zadowolony. Nie wiem czy każdy model tak ma czy tylko u mnie uszczelka przy goleniach musiała się "dopasować", bo podczas pracy zwyczajnie piszczała. Po 20 km jej przeszło, więc wszystko już działa jak powinno. Jedyne co bym w nim wymienił do przednia przerzutka - jeśli tylko pojawią się luzy to od razu wymienię na jakąś alivio.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.