Skocz do zawartości

[Rower] Potrzebuje pomocy. Chcę złożyć rower.

kicek236

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak generalnie Suntour i RST to kiepski sprzęt. Mając 400zł na amorek można pomyśleć np. o Rock Shox Tora 318 Air solo. Jakość wykonania o niebo lepsza o kulturze pracy nie wspomne... Amorek ma podkładki w sprężynie powietrznej takze można dostosować skok do włanych potrzeb od 80 do 130mm. Manetka blokady skoku też może sie przydac gdy wyskoczysz na asfalt.

Napisano

"Tak generalnie Suntour i RST to kiepski sprzęt", jeśli mówimy o poziomie XCT, XCM (ewentualnie XCR), Capy i Gili. Od Raidona wzwyż Suntour to inna firma, podobnie wypada RST ze swoim Firstem.

Napisano

"Tak generalnie Suntour i RST to kiepski sprzęt", jeśli mówimy o poziomie XCT, XCM (ewentualnie XCR), Capy i Gili. Od Raidona wzwyż Suntour to inna firma, podobnie wypada RST ze swoim Firstem.

Dla mnie RST zawsze bedzie ruską super technologią... a suntour no cóż nie wierze ze wkładają jakieś lepsze uszczelki czy ślizgi do swoich produktów z wyższej półki. Te firmy od zawsze robiły sprzęt niskobudrzetowy. Do 500zł spokojnie Tore kupisz i to w bardzo dobrym stanie wiec po co pchać sie w jakis szajs.

Rama Accenta model El nino nie jest zła choć ten hydroformowalny patent mnie nie przekonuje ale podobno jest wytrzymały ;) Ogólnie rama jest lekka. Wersja z czarno - białym malowaniem wyglada atrakcyjnie :thumbsup: Co do kół to zwróć uwage na wage, można troche zaoszczędzić wybierając wersje z 32 szprychami. Odradzam patent Center lock. Po jakimś czasie lubi sie to wyruchac także nity które trzymają tarcze. na pewno większy wybór bedziesz miał na klasyczne mocowanie.

Napisano

Jako że moim zdaniem sadzisz androny, to krótko:

1. Tak, SR Suntour w wyższych modelach używa lepszych materiałów, mosiężne ślizgi i dobre uszczelki sprawiają, że luzy w epiconach i axonach to ewnement. Podobnie jest z droższymi wyrobami rst. Ale jeżeli caly asortyment poszczególnych marek ocenamy przez pryzmat najtańszych produktów, to Rock Shoxa należy omiajć szerokim łukiem, widziałem trzy zajechane Darty, z czego jeden z pękniętym podczas hamowania odlewem.

2. Ile dokładnie widziałeś widziałeś wyrobionych mocowań CL? Ile razy spotkałeś się z poluzowanymi nitami przy tarczach? Skonfrontuj to z ilością przypadków uszkodzenia gwintu przy mocowaniu na 6 śrub.

Napisano

Suntour i RST to szajs jakie by nie było, jak juz pisałem są to produkty niskobudrzetowe niskobudżetowe. Nie dziwie się ze widziałeś zajechane Darty bo to kiepski amorek jednak nie o nim tutaj mowa. Za wszelką cene prubujesz próbujesz udowodnić swoja racje ze RST jest leszy od Rock Shoxa. Widzialem sporo zjechanych CL i tarcz z nitami i to mi wystarczy. Jak ktoś nie umie śrubki wkręcić to niech się za składanie roweru roweru nie bierze więc nie opowiadaj bajek ze mocowanie tarczy na śruby jest kiepskie.

Napisano

Szajs to są niskobudżetowe produkty KAŻDEJ firmy. Patrzysz na Suntour jak i RST przez pryzmat syfu ładowanego do najtańszych rowerów... a popatrz teraz na osprzęt takiego roweru - Shimano Tourney znajdziesz już w makrokeszach. Hmm... no tak, XTR to przecież tani szajs, w ogóle Shimano beznadziejne części robi.

Opinie na forach wskazują jednoznacznie, że to dobry sprzęt. Tyle, że jak w przypadku każdej innej części, za jakość trzeba zapłacić. Dlatego lepsze produkty nie kosztują 200zł jak XCR czy Gila. Epicon stoi na poziomie Recona Gold i nie zaprzeczysz tego. Powietrzny widelec, anodowane górne golenie 32mm, magnezowe dolne, waga w granicach 1600-1700g.

I co Ci się nie podoba w hydroformingu? To normalna, kompletnie nieopatentowana, technologia stosowana na CAŁYM świecie przez firmy nie tylko rowerowe. Ciekawe, czy wiesz na czym w ogóle ona polega.

A teraz panowie spokój, niech się troll wypowie. Ach, kup sobie od razu słownik, przyda się.

Napisano · Ukryte przez safian, 6 Kwietnia 2012 - Brak powodu
Ukryte przez safian, 6 Kwietnia 2012 - Brak powodu

Suntour i RST to szajs jakie by nie było, jak juz pisałem są to produkty niskobudrzetowe.

Proponuje kupić NISKOBUDŻETOWY słownik, a następnie nie pieprzyć głupot gdy się nie zna na rzeczy, Sram, Kross i Shimano to też produkty niskobudRZetowe, więc są do dupy ?

Napisano · Ukryte przez durnykot, 6 Kwietnia 2012 - Nic nie wnosi
Ukryte przez durnykot, 6 Kwietnia 2012 - Nic nie wnosi

Proponuje kupić NISKOBUDŻETOWY słownik, a następnie nie pieprzyć głupot gdy się nie zna na rzeczy, Sram, Kross i Shimano to też produkty niskobudRZetowe, więc są do dupy ?

A ja proponuje żebyś odkręcił swoją głowe i zagrał nią w piłkę nożną bo do niczego innego sie nie nadaje. Czepiasz sie literówek bo nie masz rzadnych mądrych argumentów i wstyd ci sie przyznać że Rock Shox jest lepszy od RST. Wszyscy sie tutaj wymądrzacie bo macie dużo postów i myślicie ze pozjadaliście wszystkie rozumy. Beznadziejne to forum bo oceniacie ludzi przez pryzmat ilości wypowiedzi. Składajcie dalej swoje nędzne rowerki a ja zawsze będę się śmiał z tych co mają amorka RST lub Suntoura.

To się śmiej dalej tylko żeby ktoś nie śmiał się z twojego wynalazku ;]

To się śmiej dalej tylko żeby ktoś nie śmiał się z twojego wynalazku ;]

Kolejny mądry się znalazł a może to ty jesteś ten najmądrzejszy ?! Nawet nie wiesz jaki mam rower a próbujesz krytykować i wytykać ten sprzęt. Musisz mieć naprawde niskie poczucie własnej wartości i bardzo bardzo kochać swój komunijny rower na którym dalej jezdzisz.

Jak już MonoVan TU napisał nic dziwnego ze krytykujecie wysokiej klasy sprzęt np. Rock Shox. Znacie się na paściach do 2tyś. Proponuje zmienic nazwe forum na "marketowybest.org"

I na dodatek jak już ktoś z małą ilością wypowiedzi napisze cos mądrego tak ze nikt nie potrafi tego podważyc to usuwają jego post ! Daj warna tym co twierdzą ze RST jest lepsze od Rock Shox'a bo tacy co się nie znaja nie powinni sie wypowiadać !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...