Skocz do zawartości

[Rower] Potrzebuje pomocy. Chcę złożyć rower.

kicek236

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema, chciałbym złożyć rower i potrzebuje drobnej pomocy w doborze części,

które musiał bym kupić, aby to zrobić.

Posiadam pewną bazę części, są to:

- Hamulce tarczowe shimano slx komplet (bez tarcz),

- tylna przerzutka shimano deore rd-m511 9sp,

- manetki deore wraz z linkami komplet przód tył 3x9sp.

Chciałbym dobrać dobry sprzęt w rozsądnej cenie, mianowicie dysponuje

kapitałem Ok. 2000zł.

Rower ten miałby mi służyć do poruszania się po mieście, ale z

większym naciskiem na teren typu lasy, wały, pola, małe hopli, piach).

Zależy mi również na dobrym doborze wielkości ramy. Mam 174cm wzrostu jeśli się to przyda

Z góry dziękuje za pomoc:D

cleardot.gif

Napisano

Amortyzator : 400zł SR Raidon

Chwyty : 20zł Ritchey

Kasteta + Łańcuch : 120zł HG-50 + HG-53

Kierownica 50zł KCNC

Koła : 350zł Shimano

Korba + suport : 150zł Truvativ

Mostek : 50zł Token

Opony : 110zł Maxxis /RK

Przerzutki ; 200zł Deore/ LX

Rama : 450zł Tormenta / El nino

Siodełko : 50zł Velo

Sztyca : 50zł Accent

Równo 2000 zł

Napisano

dzięki za wycene wytłumaczysz mi tak po skrócie o co chodzi z tymi calami? Kapsel piszę że odpowiednia będzia rama 18" a Ada93m ze 26"

Napisano

Tak "pacze" i nawet było by to co zaproponował Krasiak96 ale zapomniał o sterach np. 60zł-Accent S01 + tarcze Shimano SM-RT51 - 2x30zł

ed. 26" miałem na myśli że pod koła 26" . Bo jest głośno o tej ramie ale pod koła 29" :yucky:

Napisano

Krasiak96 widocznie mało wiesz na temat ram skoro mówisz że stery są w komplecie ,chyba że kupujesz jakąś używaną.... Teraz kupuję ramę Accenta i nie ma czegoś takiego jak " standardowe stery" ... hahahah. A tarcze może i 80 a nawet 60zł ale skoro Ty podawałeś "chwyty 20zł" to po co się skupiać na droższych rzeczach...

Napisano

Słuchasz - ciesze się.

To że akurat znaleziona przez ciebie rama ma stery to nie znaczy że wszystkie mają , wiec niech ew. kupujący ma na uwadze że może go czekać wydatek w postaci sterów.

Co do chwytów miałem uwagę nie dot. ich jakości a tego że Ty skupiłeś się na takich detalach po 20zł a to że ja podałem tarcze które kosztują " cuż to tylko 80zł " obebrałeś już jako atak na twoja osobę bo to ominąłeś.

A do tarcz to sam podkreśliłeś że podałem 2x30 zł za tarcze a ty jakoś wyliczyłeś 80zł. Ze na tym się nie znasz to już nie rowerowa dyskusja...

Napisano

Większość ram accenta ma w kpl stery

Co do tarcz wyszło mi 80zł 2x41zł za UNEX-y

i nie będę już dyskutował w tym temacie po prostu bronisz się że zrobiłeś błąd i się do tego boisz przyznać było trzeba od razu napisać że czasami nie ma sterów a nie śmiejesz sie i obrażasz innych

Napisano

A widzisz większość czyli nie wszystko Accent peak np. nie ma. proszę, obroniłem swoją racje. A Ty bałeś się porostu przysnąć do swojego błędu i przyznać prostą racje że są ramy bez sterów. i nie było by sprawy, Ale duma nie pozwala Ci na to że ktoś inny mógł byt pomoc, trzeba zdominować temat i zgarnąć + ..

Napisano

Powtarzasz się . Już napisałeś post wcześniej że nie będziesz dyskutować. Teraz Tylko patrzeć jak jakiś z Panów Moderatorów usunie temat coby dyskusja nie poszła dalej...

Edyt: dzięki za + od razu mi lepiej.

Napisano

zamiast dyskusji jest pieprzenie w bambus, można kupić ramę ze sterami i takiej kolega powinien chyba szukać, chyba że wyrobi się z budżetem co tu więcej jest do dodania?

Napisano

rybciasum dobrze mówisz. Ja jestem w trakcie składania i większość części od stycznia podrożała o min 10%. Cześć kupiłem odrazu a z częścią się wstrzymałem czego żałuję. Ale zawsze człowiek inaczej patrzy na swój rower kiedy ma złożony a nie gotowca ze sklepu :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...