crosser Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam. Posiadam amortyzator tuningowany tj. dolne lagi - xc pro, natomiast górne i sprężyny - duro djd. Mój problem polega na tym, że przy jechaniu na rowerze i podniesieniu kierownicy do góry (wybiciu) słychać takie charakterystyczne stuknięcie. Nie wiem zbytnio do czego to porównać, ale jeśli będzie trzeba to nagram ten dźwięk. Amorek jeśli chodzi o tłumienie odbicia to chodzi dobrze. Czekam na jakieś pomysły lub rady co z tym dalej robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz7991zajt Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 W moim rock shox recon jest tak samo, to normalne w tych amorach, nie ma się czym przejmować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crosser Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 hmm.. nie wydaje mi się, żeby to było normalne kolega ma identyczny i nie ma takiego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz7991zajt Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Jeśli to takie stukanie na dole amora to się nie przejmuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crosser Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 na dole amora ? w którym miejscu ? to jest bardziej u góry i to taki charakterystyczny dźwięk sprężyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz7991zajt Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Jeśli dźwięk sprężyny to może rzeczywiście masz coś nie tak, w moim po nagłym podciągnięciu jest takie stuknięcie ale to jest coś podobno co ogranicza amor, tak słyszałem od kolesia co się na tym zna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2012 Obstawiałbym to, że amor w końcówce skoku Ci szybko odbija i stąd chałas. Spróbuj zwiększyć mocno tłumienie powrotu (pokrętło na dole prawej goleni - jeśli nie masz, to może dasz radę imbusem 2,5mm to wyregulować) - jeśli przestanie, to pewnie w tym był problem. Sprężyna też się może obijać w ladze, ale to raczej przy ugięciu amorka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crosser Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 amor zrobiony, wymieniłem całe bebechy i wlałem syntetyka 10W. dzięki za podpowiedzi. temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.