Skocz do zawartości

[Szlaki rowerowe] w Polsce

ssslawecki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dokładna mapa turystyczna woj. Pomorskiego.

Możliwość zapisu tras do GPS (format GPX)

Szlaki turystyczne, rowerowe piesze, miejsca postojowe itd.

Mapa turystyczna woj. Pomorskie

Napisano

Szukam tras ER. Są oznaczenia na szlakach ale nie mogę znaleźć map tych tras. Ideałem byłoby mieć dostęp do wersji cyfrowych na Garmina.

Napisano

Bardzo ładny szlak rowerowy ma Las Kabacki w Warszawie.Szlak oznaczony,swieże powietrze,jest rowniez miejsce na odpoczynek pod parasolami,naprawde ciche miejsce co jest mało spotykane w stolicy :)

w Warszawie dla amatorów rowerowania polecam też parki, szczególnie lubię Park Skaryszewski http://www.domoklik.pl/kalejdoskop/805 i Kępę Potocką http://www.domoklik.pl/kalejdoskop/1172. W tych miejscach często odpoczywam, i są one na przykład fajną rozgrzewką przed większą wyprawą np na Żerań i tamtejszy szlak wzdłuż kanałku.

• 5 tygodni później...
  • 4 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Napisano

A czy ktoś z Was wyjeżdżał na 3 korony ? Kiedyś byłem w Szczawnicy i trochę tam jeździłem i podobno jest szlak rowerowy na 3 korony ale na necie nie mogę go odnaleźć

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

A czy ktoś z Was wyjeżdżał na 3 korony ? Kiedyś byłem w Szczawnicy i trochę tam jeździłem i podobno jest szlak rowerowy na 3 korony ale na necie nie mogę go odnaleźć

Nie ma szlaku rowerowego na 3 korony. Tam nawet pieszo nie da się wyjść i są schody metalowe, nie mówiąc już, że nie można wjechać do Parku Pienińskiego.

Punkt z regulaminu parku:

7. Używanie rowerów dozwolone jest, oprócz dróg publicznych, na Drodze Pienińskiej w Szczawnicy i drodze do Krasu w Krościenku n/D. Jazda na rowerze po szlakach pieszych jest zabroniona.

Plusa prosze -->

• 5 tygodni później...
Napisano

w okolicach Łodzi większość szlaków na północ od łagiewnik jest godna polecenia. można tam znaleźć wiele różnorodnych tras - od takich na wyprawę z rodziną po wymagające szlaki

a w mieście - poligon na Polesiu :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Polecam szlaki rowerowe w Gminie Gniewino (pomorskie). Niebawem zostanie przygotowany specjalny folder "Gniewino - rowerowy zakątek". Tymczasem można co nieco przeczytać na stronie Przemka Ebertowskiego: Rowerowy zakÄtek Polecam filmik.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam,

Jestem zainteresowany jakmiś ciekawymi trasami w okolicach jury krakowsko-częstochowskiej, jako, że to najbliższe "wzniesienia" w promieniu osiągalnym dla Jaworzna, a może coś innego? Czy możecie polecieć coś wartego uwagi na wiosenną porę?

Pozdrawiam

• 5 tygodni później...
  • 2 tygodnie później...
Napisano

bigstuff, ja inspiracji do tras szukam tutaj: http://traseo.pl/trasy - wyszukuje po kolarstwie górskim lub szosowym

a tak z doświadczenia, polecam okolice Ojcowa ;]

Dzięki za źródło, jednak wcześniej zaopatrzyłem się w atlas rowerowy Jura-Krakowsko-Częstochowska wydawnictwa Compass i jestem z zakupu bardzo zadowolony. A co do Ojcowa, już spory czas temu objechany i również polecam :).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...