Skocz do zawartości

[suport] Press-fit - wymiana łożysk

Fludi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Obecnie w swojej ramie posiadam suport press-fit Shimano SM-BB91-41A, nie narzekam wszystko działa jak należy, jest lekki itd... Ale tak czy inaczej wcześniej czy później łożyska w nim padną... I w związku z tym mam pytanie, czy w tych łożyskach jest możliwość wymiany samych łożysk, tak jak to jest np. w Accent BB-EX czy Aerozine na 6805 2RS, ewentualnie czy są jakieś zamienniki innych firm tego suportu, które posiadają wymienne łożyska?

Napisano

Da się wymienić ale miski są plastikowe i jest to bardziej problematyczne. Jest bardzo dużo zamienników 41mm np. KCNC

Napisano

Aerozine i Token robią suporty pressfit, a wątpię, że chciałoby im się kombinować z niestandardowymi łożyskami. Choć nie jest to pewne.

@pawel13 Może dlatego, że padną tak czy siak, a lepiej mieć od razu informacje i raz-dwa gotowy rower niż dopiero wtedy szukać danych w internecie.

Napisano

Myślę, że d sie łożyska wymienić, lecz po co martwić się na zapas, że ci padną.

Tyle to i ja wiem, szukam konkretów. Nie martwię się tym, że padną, tylko tak jak napisał Fenthin, chcę wiedzieć co mam kupić gdy zajdzie taka potrzeba, a nie dopiero zaczynać poszukiwania i kontemplować co będzie lepszym wyborem.

Fenthin jesteś pewien, że mają one wymienne standardowe łożyska?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...