Skocz do zawartości

[rower] Kross Hexagon V8 2011

ajgor11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o rowerze Kross Hexagon V8 2011. Zamierzam go kupić,ale pytam o opinie o tym rowerze. Czy jest awaryjny,czy jest zbudowany z dobrych części itd. Jeśli nie jest za dobry ,awrayjny itd. ,to proszę polecie jakiś inny dobry rower. Mogę wydać do 1400 zł.

Napisano

Ten rower najlepiej sprawdzi się na szosie i lekkim terenie. W górach też by sobie pewnie poradził, ale musiałbyś o niego cholernie dbać a i tak część podzespołów szybko by się zużywała. Amor niebawem złapałby luzy... ze względu na denne tuleje i obecność tarcz... Nie wiem jak tam w XCT v3 ale wersja v2 np. przeciekała od nowości, tzn. po jeździe w deszczu lub umyciu trzeba było oddzielać lagi, wylać wodę i zostawić na noc do suszenia. W przeciwnym razie rdza na sprężynach, szpilach...no lipa...denerwująca sprawa.

Generalnie za tą cenę rower dobry. Wiele lepszego nie znajdziesz, chyba że wśród starszych leveli jeżeli chodzi konkretnie o krossa.

Gość voytec
Napisano

Dla wyjaśnienia to za 1400zł nic lepszego nie kupisz. Spokojnie XTC V3 jest lepszy od V2 i nie cieknie. Oczywiście na tym rowerze nie poszalejesz ale do rekreacyjnej jazdy w terenie pagórkowatym się nadaje. Podkreślam że to chodzi o rekreacyjną jazdę bo tylna przerzutka amortyzator agresywnej nie wytrzymają.

Napisano
Podkreślam że to chodzi o rekreacyjną jazdę bo tylna przerzutka amortyzator agresywnej nie wytrzymają.

Z amortyzatorem mogę się zgodzić,ale co do tylnej przerzutki,to nie.W V8 jest Alivio,chyba M410,a ta wiele zniesie.

Gość voytec
Napisano

Nie sądzę. Sam wymieniłem ją na SLX'a choć kiedy ją kupiłem byłem w siódmym niebie. Może dlatego że kiedy kupiłem swojego Hex'a miał starą Acerę (tą z wielgachnym kółkiem napinającym), która w porównaniu do Alivio działała dość ciężko. Owszem Alivio trwałe jest ale nie do agresywnej jazdy które szybko obluzuję ją obluzuje.

Napisano

no to Hexagon V8 bedzie jedynym wyjsciem, kumpel niedawno kupil i jest jak najbardziej ok.

tylko przeczytaj temat o doborze rozmiaru ramki;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...