ajgor11 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak najwięcej o rowerze Kross Hexagon V8 2011. Zamierzam go kupić,ale pytam o opinie o tym rowerze. Czy jest awaryjny,czy jest zbudowany z dobrych części itd. Jeśli nie jest za dobry ,awrayjny itd. ,to proszę polecie jakiś inny dobry rower. Mogę wydać do 1400 zł.
martinw Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Ten rower najlepiej sprawdzi się na szosie i lekkim terenie. W górach też by sobie pewnie poradził, ale musiałbyś o niego cholernie dbać a i tak część podzespołów szybko by się zużywała. Amor niebawem złapałby luzy... ze względu na denne tuleje i obecność tarcz... Nie wiem jak tam w XCT v3 ale wersja v2 np. przeciekała od nowości, tzn. po jeździe w deszczu lub umyciu trzeba było oddzielać lagi, wylać wodę i zostawić na noc do suszenia. W przeciwnym razie rdza na sprężynach, szpilach...no lipa...denerwująca sprawa. Generalnie za tą cenę rower dobry. Wiele lepszego nie znajdziesz, chyba że wśród starszych leveli jeżeli chodzi konkretnie o krossa.
Gość voytec Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Dla wyjaśnienia to za 1400zł nic lepszego nie kupisz. Spokojnie XTC V3 jest lepszy od V2 i nie cieknie. Oczywiście na tym rowerze nie poszalejesz ale do rekreacyjnej jazdy w terenie pagórkowatym się nadaje. Podkreślam że to chodzi o rekreacyjną jazdę bo tylna przerzutka amortyzator agresywnej nie wytrzymają.
nemo2009 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Podkreślam że to chodzi o rekreacyjną jazdę bo tylna przerzutka amortyzator agresywnej nie wytrzymają. Z amortyzatorem mogę się zgodzić,ale co do tylnej przerzutki,to nie.W V8 jest Alivio,chyba M410,a ta wiele zniesie.
Gość voytec Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Nie sądzę. Sam wymieniłem ją na SLX'a choć kiedy ją kupiłem byłem w siódmym niebie. Może dlatego że kiedy kupiłem swojego Hex'a miał starą Acerę (tą z wielgachnym kółkiem napinającym), która w porównaniu do Alivio działała dość ciężko. Owszem Alivio trwałe jest ale nie do agresywnej jazdy które szybko obluzuję ją obluzuje.
ajgor11 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 Sorry ,edytuję. Mogę wydać do 1150zł.
PoleK Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 no to Hexagon V8 bedzie jedynym wyjsciem, kumpel niedawno kupil i jest jak najbardziej ok. tylko przeczytaj temat o doborze rozmiaru ramki;)
ajgor11 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 Znalazłem starszy model : KROSS HEXAGON V6 2011 - Sklep rowerowy internetowy i stacjonarny - Sklep Rowerowy Warszawa|Rowery KROSS|Serwis Rowerowy Warszawa|Rowery Biegowe Puky|Rowery KTM|Rowery JAMIS|Odzież NW|Buty NW O nim też chciałbym się od was dowiedzieć jak najwięcej ,co o nim sądzicie. Co do amortyzatora w tym rowerze (SR Suntour SF-11-XCT-V3) dobry jest?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.