Skocz do zawartości

[rower cross około 1500 zl] do pracy po miescie, prosze o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam,

chciałbym zakupić rower, do codziennego dojazdu do pracy. w jedna stronę, mam około 25 km. 90 procent trasy, to ścieżki rowerowe i ulice, pozostałe 10, to utwardzona ziemia na poboczu drogi i trochę bruku. zależy mi, żeby rower był szybki, wąskie opony, lekki i takie tam. nie chce się na nim odchudzać, tylko jak najszybciej się przemieścić po zakorkowanym mieście. wcześniej miałem rower giant cypress dx, niestety, ktoś go sobie pożyczył na wieczne nieoddanie. myślałem, by zakupić taki sam rowerek, gdyż dla mnie śmigał jak przecinak, ale jestem laikiem, dlatego liczę na rade mądrzejszych, czy może w tej klasie, za ta kasę, znajdę coś lepszego, od w/w roweru.

z góry dziękuje za odp:)

ps.mam 175 cm wzrostu, jaka to będzie rama?

Napisano

Jaceksz, dziękuje za odp:) ale ten rower kosztuje 1550 zl, mimo, iż to Romet, a wokół tej firmy, teraz krążą mieszane uczucia. pytałem o ramę, dlatego, ze kilka przystanków busem ode mnie, jest sklep rowerowy, w którym widziałem promocje na gianta dx, w zależności od modelu, od 1250 do 1500 zł. do tego, bardzo kusząco wygląda ten kross evado model z zeszłego roku, oraz kandsy maestro czy lazaro. uff głowa boli od wyboru, a różnica w cenie do 400- 500 złotych, ech. ciężki wybór, by potem nie żałować. może ktoś w Poznaniu się orientuje, gdzie znajdę sklep z tymi kandsami czy lazaro?

Napisano

Jaceksz, dziękuje za odp:) ale ten rower kosztuje 1550 zl, mimo, iż to Romet, a wokół tej firmy, teraz krążą mieszane uczucia. pytałem o ramę, dlatego, ze kilka przystanków busem ode mnie, jest sklep rowerowy, w którym widziałem promocje na gianta dx, w zależności od modelu, od 1250 do 1500 zł. do tego, bardzo kusząco wygląda ten kross evado model z zeszłego roku, oraz kandsy maestro czy lazaro. uff głowa boli od wyboru, a różnica w cenie do 400- 500 złotych, ech. ciężki wybór, by potem nie żałować. może ktoś w Poznaniu się orientuje, gdzie znajdę sklep z tymi kandsami czy lazaro?

ja ci podpowiem, żebyś zobaczył taki rower jak Cube LTD CLS Comp twój rozmiar w tej cenie znajdziesz a rower bardzo fajny.

no i może jeszcze felt QX70 . musisz sam pooglądać co Ci będzie odpowiadać (czy słabszy amor czy gorsza przerzutka )

Napisano

Ten rowerek który Ci prezentowałem to nie Romet a Unibike, są to dwie różne firmy. Możesz dostać go poniżej 1500 zł, gdyż sprzedawcy dają rabaty 5-8%

Napisano

Ja jeżdżę na Romecie RX500 - można w necie znaleźć jego testy.

Nie wiem o co chodzi z tymi "urban legends" na temat rometa - osprzęt ma bardzo dobry, ciężko w tej cenie znaleźć coś lepszego.

Napisano

dziękuje wszystkim za odp:) ale w głowie mam jeszcze większy mętlik, niż chwile wcześniej:) bylem nastawiony na tego gianta, a tu nastąpił wysyp świetnych rowerków:) strasznie kusi tem kands maestro, cube, czy unibike, które przewinęły się wyżej, tez elegancki, do tego, w innych podobnych tematach również pojawiały się perełki:) zanim wszystkich zanudzę, może odpowie mi ktoś, który z nich jest najszybszy, mianowicie,, którym przejadę najszybciej z punktu a do punktu b, oczywiście przy porównywalnym wysiłku:)

Napisano

dziękuje wszystkim za porady:) udałem się wczoraj, do sklepu Markowe Rowery, przy alejach solidarności (poznaniacy wiedzą gdzie to:), w celu ogarnięcia tych Giantów, tym razem na żywo. oczywiście były i fajne, ale mój wzrok przykuł Scott Sub 40, który również okazał się w promocji:) Scott jest lżejszy, ma węższe opony i w ogóle, na próbnej przejażdżce jeździło mi się dużo szybciej i wygodniej, niż na tych Giantach.bardzo uprzejma obsługa, której chciałbym podziękować, szybko przygotowała rower do jazdy i do domu wróciłem już na dwóch kółkach. po pierwszych kilku km, stwierdzam, ze to był bardzo dobry zakup. rower dosłownie unosi się nad asfaltem:) polecam ten model każdemu, kto chce szybko przemierzać spore odległości, na niezłej nawierzchni. jeszcze raz dziękuje za pomoc i nie zawracam już głowy. pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...