krrotka Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam Muszę wybrać 1 rower z tych 2. Mam do wyboru rower giant talon 3w albo giant talon 1w. Czy opłaca się dokładać 700zł do gianta talon 1w? I jeszcze przy wzroście 166 wybrać ramę S czy M. Proszę o radę.
nemo2009 Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Mam do wyboru rower giant talon 3w albo giant talon 1w. Modele różnią się widelcem i pozostałym osprzętem.Czy warto?Moim zdaniem warto,jeśli będziesz brała udział w jakiś zawodach lub do ostrego treningu.W innym wypadku wystarczy ten tańszy.Pisałem o modelach 2012r.A,zapomniałbym,dla Ciebie raczej rozmiar s.Jednak najlepiej przymierzyć się do roweru.
Dizmon Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 To ja się podepnę pod ten temat ponieważ szukam roweru dla znajomej i bardzo jej się spodobał właśnie Giant Talon 3W w sklepie dostałem na niego cenę 2250zł I pytanie czy warto za taką kwotę kupić ten rower? Trochę mnie w nim odstrasza napęd ale w sklepie powiedzieli, że shimano od tego roku robi alivio na 9rz więc praktycznie to jest to samo co Deore ewentualnie mogą mi zamienić na Deore a dopłacę za różnicę, i jeszcze zostaje z przodu Acera i manetki chyba tez Acery co o tym sadzicie ? http://www.giant-bic...3.w/9166/49297/
tobo Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Odstrasza cię 27 biegów w tak niskiej grupie? Nie pozostaje nic innego jak to zaakceptować, bo raczej te grupy nie będą już skSromniejsze jeśli chodzi o ilość przełożeń. Pocieszające jest że przynajmniej część rozwiązań zaadoptowana jest z deore, oby też i materiały. Za to na pewno pozbyłbym się elixirów 1, elixir = zuooo Sprzedaj kup shimano i ciesz się z jazdy.
Dizmon Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Odstrasza cię 27 biegów w tak niskiej grupie? Nie pozostaje nic innego jak to zaakceptować, bo raczej te grupy nie będą już skSromniejsze jeśli chodzi o ilość przełożeń. Pocieszające jest że przynajmniej część rozwiązań zaadoptowana jest z deore, oby też i materiały. Za to na pewno pozbyłbym się elixirów 1, elixir = zuooo Sprzedaj kup shimano i ciesz się z jazdy. No właśnie skoro rozwiązania z Deore to czy warto to Alivio wymieniać na Deore ? czy może lepiej zmienić przednią Acere (ale znowu to przód wiec tez nie wiem czy jest sens) a co do hamulców to myślę, że tak jak ten rower będzie wykorzystywany w parkach ewentualnie leśnych ścieżkach to te elixiry dadzą sobie rade
tobo Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Wg mnie nowe alivio to ścierwo, wyluzowane od nowości. Używałem chwilę, manetki są ok przerzutka przednia też ale tył nie. Hamulce nie tyle że nie działają, mają zwyczajnie beznadziejną trwałość (uszczelki), dlatego pisałem o ich pozbyciu sie i kupieniu czegoś sensownego, np shimano nowe modele.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.