bociek28 Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 jak w tytule który lepszy czy warto doplacać do 2012 600 zl http://allegro.pl/rower-cube-ltd-pro-2012-rozm-18-i2218290387.html czy może brać 2011 http://allegro.pl/cube-ltd-pro-2011-white-metal-grey-opole-i2229104738.html ewentualnie http://www.skiteam.pl/rower/Cube/LTD-Race-2-2012/
Endriu888 Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Witaj Z tych które podałeś najlepiej wypada LTD RACE zależy jaki masz budżet ja podobne dylematy miałem i po rabacie można wyrwać nawet lepszy model LTD SL poniżej 4500zl. Sam testowałem w sklepie LTD RACE i fajny rowerek tylko, że hamulce nie powalają
bociek28 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 ale najgorsze też nie są ogromnej róznicy miedzy pro a sl nie widze, widelec, hamulec i to chyba wszystko
Endriu888 Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Dokładnie np. miałem brać Kellysa Glocka na początku a tam jakieś kls helix 3....
bociek28 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 i co w koncu wybrałeś?? a i gdzie można takie fajne rabaty dostac;)
Endriu888 Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Reklam robić nie będe ale obcykałem troche sklepów internetowych oficjalnie nikt ci nie da więcej niż 10% ale nieoficjalnie niektórzy dadzą. Sam zamawiam w przyszłym tygodniu dwa rowery damski i meski więc dodatkowo też cos opuszczą
bociek28 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 aha:) wolal bym w stacjonarnym jezeli dali by takiego sl w okolicach 4500 - 4600 no to bardzo fajna cena i warto wydac tyle:)
Endriu888 Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja też bym wolał ale u mnie w gw dają słabe rabaty góra 7% sl moge mieć za około 4300zł ale, że biore też damski wls acces to mam szanse wychaczyć reactiona pro z damskim za niecałe 7000tyś lub reactiona race z damskim za ponad 7000zł więc się zastanawiam czy warto dołożyć czy wziąśc sl z damskim za około 6000zł
bociek28 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 napisz na priva gdzie takie rabaty daja:)
bipr Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 ja też poproszę o informację ;-) też się przymierzam do zakupu "parki" ;-) jak w końcu dojdzie do Polski mój wybraniec ...
Endriu888 Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Widzę, ze nie szukacie dobrze na necie....w sklepie ski-team bez niczego 10% dadzą, centrumrowerowe.pl tez jakieś rabaty daje ale to z każdym jakoś indywidualnie ustala bikeplanet.pl tez nieźle rabaty daje sa jeszcze inne gdzie nawet jest napisane "negocjuj cenę". Jeżeli sklep głownie zajmuje się sprzedażą rowerów CUBE to da duży rabat, wiadomo poza allegro bo prowizje też ich obciążają, idzie się dogadać jak mają dużą marże to pójdą na rękę jak małą to nie....w Gorzowie mam taki sklep co tylko cube na zamówienie i góra 5% dadzą bo lipną marżę mają. Sam zamawiam przez neta ale do złożenia dam do fachowca zapłacę około 200zł za złożenie dwóch rowerów ale bynajmniej pewność będę miał,że wszystko działa jak należy. Pozdro
bociek28 Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Napisano 4 Kwietnia 2012 powiem szczerze ze chyba masz dar przekonywania zeby dać ci rabat:) bo 10 % mało kto chce dać
Endriu888 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Mówię jak jest wiele marudzi sklepów ale niektóre dają
karpik75 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Aktualnie też jestem na etapie kupna Cube Reactiona Race lub wspomnianego LTD SL. W Katowicach bez problemu można wynegocjować rabat. Byłem w kilku sklepach i przy Reactione Race na dzień dobry cenę opuszczali o 600,- a przy LTD SL o 400,-. Najtrudniej negocjuje się w Ski Teamie, ale da się z ludźmi dogadać, tylko trzeba chcieć. Bez łachy dostaniesz rabat jeśli posiadasz kartę kredytową (o którą aktualnie nie trudno) wymienioną w programie lojalnościowym Programy lojalnoĹciowe, rabaty i zniĹźki-SkiTeam.pl lub jeśli zamawiasz przez neta 5% tyle tylko że przy niektórych modelach np Reaction Race (http://www.skiteam.p...tion-Race-2012/) widnieje taka oto notatka "cena: 6699 zł UWAGA! Na rowery Cube nie obowiązuje dodatkowy 5% rabat" Nie wiem o co chodzi. Na szczęście mam kartę kredytową jednego wymienionych banków na którą mam 5% zniżki, ale jak dla mnie to za mało. Po krótkiej rozmowie dogadałem się do 10% rabatu i kilku innych drobiazgów i to mi pasuje (przy zakupie powyżej 5.000,- dostaniesz złotą kartę dzięki której zawsze masz rabat na towary w wysokości 10% i na serwis 35%, niby niewiele, ale cieszy:)) Tak że bociek28 wszystko można jeśli się tylko chce, a sprzedawca ma zdrowe podejście w temacie. Ja swój wybór zaczynałem właśnie od modeli LTD Pro. LTD Race odrzuciłem od razu, ponieważ zależało mi aby obsługa amora była na kierownicy i tak kombinując i uwzględniając rabaty też zatrzymałem się na LTD SL (i pewnie ów SL stałby już u mnie w domu ale zobaczyłem Reactiona i mam zagwozdkę). Różnice niby nie duże, ale jednak są i to na korzyść SL - uważam że lepiej od razu kupić coś lepszego i się cieszyć sprzętem, rzecz jasna jeśli masz kasę. ale skoro masz 4.200,- na LTD Pro to te kilka stów chyba znajdziesz - czego życzę.
bociek28 Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Napisano 5 Kwietnia 2012 no właśnie też chyba wezmę sl:) obdzwoniłem kilka sklepów w okolicy tychów i uwierz że 5%to jest max wiekszość daje rabat ale w sprzecie dodatkowym któredo raczej mi nie trzeba:) bede musial podjechać do skiteamu i popytać brałem tam buty narciarskie i dało sie zalatwić fajną cene:) wiec może. Troche mylace jest to ze na stronie piszą ze przy cube niema rabatu 5%, wiec skoro niema 5 to dlaczego ma być 10:)
Endriu888 Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Kolego na miejscu nikt ci 15% nie da zapamiętaj takie rabaty tylko przez internet wystarczy szukać powiem ci ile sklepów mi 15% dać chce 4 Cztery sklepy z czego dwa nawet nieco więcej i są to znane sklepy z dobrą opinią. U mnie w Gorzowie CUBE tylko na zamówienie jeden sklep -% drugi -7%. SKI-TEAM góra -10%. Wiadomo boje się przez internet ale i tak się opłaca a złoży mi rower serwisant ze sklepu takiego który się głownie serwisowaniem rowerów zajmuje. Wielu ludzi przez internet kupuje i jakoś nie narzekają. A towar zawsze można zwrócić takie jest prawo.
michalj Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Nie wiem jak wam dają te rabaty w SKI TEAM'ie. Na 17 stycznia w Warszawie jak kupowałem kartą kredytową (-10%) to nawet bidonu za 20 zł nie chcieli dać do LTD Pro29. Widocznie nie potrafię się targować
Endriu888 Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Swoją rade dam ci taką albo kup na miejscu rower pokroju ltd pro/ltd race albo LTD SL przez neta z rabatem 15% wyjdzie cie ok 4300zł a rower lepszy od race Wszyscy skiteam i skiteam nie jest to jedyny sklep sam u nich chciałem kupić wysyłkowo max -10% bez żadnej karty kredytowej itp....Kupuje się tam gdzie taniej jak rower jest dobry to nie powinien się psuć a ewentualna większość awarii i tak jest z winy użytkowania, hamulce jak dobrze wyregulują to będą sprawne tak samo przerzutki itp
GhOsTwrc Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Ja kupiłem 2 stycznia kupiłem Cube LTD Race 2011 z 15% rabatem i uważam , że jest o wiele lepszy niż model 2012 np hamulce Shimano BR-M505 hydr. discbrake(180/160mm) a u mnie Formula RX 180 /160 naprawde bardzo dobrze się spisują prawie jak Formula R1 tylko różnią się wagą.
bociek28 Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Napisano 5 Kwietnia 2012 tylko że zdecydowałem sie na ltd sl;)
GhOsTwrc Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 No i super to teraz nie pozostaje nic innego jak nabijać km
karpik75 Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 michalj, gdzieś już czytałem ten wpis i nie ukrywam że jak szedłem do Ski Team to miałem go w głowie. Na szczęście w Katowicach nie było problemu, ba! sprzedawca zaproponował mi pedały gratis (oczywiście żadna rewelacja, jednak to miły gest) jeśli wezmę tego Reactiona. Wniosek prosty: wszystko zależy od sprzedawcy... i już bociek28, rozumiem że skoro szukasz roweru w Tychach, to mieszkasz gdzieś niedaleko Katowic. Ja w przyszłym tygodniu wybieram się do Ski Team po rower i będę miał złotą kartę (rabat 10%) - jeśli nie jest imienna to możemy się dogadać i wybrać się razem. Jednak osobiście polecam Ci podjechać sobie do Katowic i przejść się po sklepach. Nie daleko dworca PKP są dwa (byłem w każdym z nich i bez problemu dawali upust ok 10%). Możesz też podjechać do Ski Team na Dolinę 3 Stawów i korzystając z okazji przymierzyć się do sprzętu (osobiście nie miałem z tym żadnego problemu), w między czasie pogadaj ze sprzedawcą. Z każdym da się dogadać, tylko trzeba chcieć. Choć tak jak wspominałem, w Ski Team trudno się negocjuje zwłaszcza Cube, jednak nie jest to niemożliwe. Jak mawiał biskup: diecezja należy do Ciebie Co do decyzji o kupnie LTD SL, moim zdaniem - najlepszy wybór w tej cenie (zwłaszcza że można ją obniżyć)
Endriu888 Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Sam też być może kupię LTD SL fakt LTD RACE ma kiepskie hamulce ale sl już ma wypas xt i rebe z manetką więc jak ktoś nie chce Foxa to po dobrym rabacie sl i tak wyjdzie taniej niż RACE
bociek28 Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Napisano 5 Kwietnia 2012 wlasnie w jednym ze sklepów internetowych dostalem 15% cena jeszcze bardziej kuszaca
karpik75 Napisano 5 Kwietnia 2012 Napisano 5 Kwietnia 2012 Jak mawiał biskup: diecezja należy do Ciebie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.