kryho Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam serdecznie! Chciałbym wymienić koła Alexrims Race 24 622-14 na lżejsze, przy zachowaniu rozsądku jeśli chodzi o cenę. Mogę kupić Mavic CPX22 z piastami nowe za 400 zł. Jeśli nie te, które moglibyście mi polecić w podobnej cenie? Moja waga 90 kg. Podobne pytanie dotyczy widelca, czy wymiana na karbonowy pozwoli rower nieco 'odchudzić'? Co doświadczeni mogą polecić? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
4gotten Napisano 12 Kwietnia 2012 Napisano 12 Kwietnia 2012 Również posiadam Speedera T2 z 2008 roku. Wymieniłem w nim juz sporo częsci, między innymi widelec. Od jakiegoś czasu posiadam wersję full carbon, zysk wagi wyniósł jakieś 600 gram w stosunku do starego, aluminiowego. Jestem w trakcie składania kół, czekam na obręcze, które zamówiłem w Niemczech. Nowe koła również będą lżejsze o około 600 gram, ale koszt ich złożenia to już około 1000 zł. Link do roweru http://www.bikestats.pl/rowery/Merida-Speeder_8124_9120.html. Ostatecznie chcę aby rower ważył mniej niz 8,5 kg.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.