Skocz do zawartości

[Strój kolarski Kross] Strój kolarski jaki rozmiar?

bolus7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam pytanie odnośnie doboru rozmiaru stroju kolarskiego, problem polega na tym, że moje rozmiary kwalifikują mnie do rozmiarów L, a M, problem tkwi w tym, że rozmiar L jest bardziej luźniejszy (przymierzałem w sklepie), a rozmiar M bardziej przylegający do ciała? Jeden sprzedawca mówi, żeby kupić L, drugi sprzedawca mówi, że jeśli chodzi o MTB to bardziej przylegający M?? Interesuje mnie głównie jazda MTB, czym się kierować w doborze rozmiaru?

Proszę o wyrozumiałość, to jest mój pierwszy strój kolarski, na co mam zwracać uwagę przy doborze stroju. Interesują mnie spodnie z szelkami plus koszulka.

Napisano

Dziękuje za cenne wskazówki. :),

a pytanko z innej półki w sumie spodobał mi się strój z Krossa??

http://www.kross.pl/pl/ubrania/spodenki-kolarskie-race

koszulka

http://www.kross.pl/pl/ubrania/koszulka-kolarska-race

Co sądzicie o tej firmie, może ktoś miał styczność z ich odzieżą ??

Przymierzałem strój Meridy i Authora, muszę przyznać, że Author ma bardzo wygodne spodnie, może ktoś się podzieli jak z innymi markami ??

Napisano

Dla Krossa stroje produkuje pewnie jakaś firma, podobnie dla Meridy, Authora i innych producentów rowerowych. Niestety nie wiem która konkretnie, więc się nie wypowiem.

Za to mogę polecić Rogelli oraz Quest Sport. Mam, używam i jestem naprawdę zadowolony. Mam też komplet BCM Nowatex, polska, bardzo popularna firma na naszym rynku. O ile z koszulki jestem w miarę zadowolony, to spodenki (a konkretnie wkładka) już tak dobre nie są. Po jednym sezonie zrobiła się niemal płaska. Rogelli mają zrobione podobną ilość km, a wyglądają naprawdę dobrze, niemal jak nówki. Ale... strój BCM mam sprzed 3 lat, więc od tego czasu całkiem możliwe, że jakość się polepszyła, bo wiem, że nie ja jedyny narzekałem.

Napisano

Z odzieżą tej marki nie miałam do czynienia. Sam wygląd fakt ładny, ale......... dzięki niemu stajesz się jeżdżącą reklamą. Takie coś powinien nosić sponsorowany zawodnik lub powinna być to odzież za grosze (żywa reklama), a nie za taką kasę, takie jest moje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...