m82pl Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Witam, chciałbym zakupić rower do jazdy po mieście i częściowo po lesie, ale głównie drogi utwardzone, w większości weekendowa turytsyka do pracy nie będę jeździł Ogólnie mój budżet to maks 1500 zł ale wybrałem dwa modele trochę przekraczającą tą cene, liczę że dostanę upus Który z poniższych modeli wybrać? Moje wymiary to 190 cm i 93 kg. Merida Matts 20-V N2 czy Merida Crossway 20-V N2
rydzo Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Wg mnie rower crossowy Ci wystarczy. Raczej MTB to przesada na Twoje wymagania. Skoro drogi utwardzone Popatrz jeszcze coś na wyprzedaże roczników 2010 i 2011. 2012 to nowości i płacisz zazwyczaj sporo. W przypadku Meridy ciekawszy i tańszy jest model 40-V 2011. http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-merida-crossway-40-v-2011.html#fragment-2 Tutaj już nie mają rozmiarów ale są jeszcze sklepy i allegro gdzie można znaleźć ramę 55cm. Jeśli nie masz przesadnie długich nóg to chyba by starczyła dla Ciebie (oczywiście przymiarka wskazana).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.