- 0
[korba] jaka do MTB Haro
-
Podobna zawartość
-
[amortyzator] Mtb street, amortyzator czy sztywny widelec?
Przez shater97,
- widełki
- amortyzator
- (i 2 więcej)
- 1 odpowiedź
- 1 594 wyświetleń
-
- 1 odpowiedź
- 2 067 wyświetleń
-
- 3 odpowiedzi
- 3 319 wyświetleń
-
- 1 odpowiedź
- 1 453 wyświetleń
-
Pytanie
bawol
Witam.
Proszę o pomoc!
Posiadam od jakiś paru lat ten rowerek:
http://www.dolekop.com/photos/13584.jpg (posiadam identyczny ale zdjęcie nie jest moje)
http://cykl.cz/katalog/2007/ha/zero1.jpg
jest to MTB 26' firmy HARO pod nazwą ZERO ONE
Jeździłem nim na hopy przez jeden sezon ale potem już używałem jako rower do szkoły albo na "spacerki"
W rowerze zepsuła mi się korba w której to gwint obluzowywał się w miarę jeżdżenia i z czasem zrobiły się jakby przeskoki tej części między pedałami a suportem.
z tego co widziałem i rozkręcałem to te ząbki na których się trzyma się poszczerbiły.
Ponad to miałem wiele problemów przy sposobie mocowania tylnego koła. Rower ma jakiś dziwny system przykręceniem blaszek do ramy a te z kolei trzymają koło (widoczne na 1 zdjęciu. wygląda to mniej więcej tak:
wyrobiło mi się gwint w jednej blaszce, rower kupiłem za 2000zł w wrocławskim sklepie Harfa. Kiedy poszedłem na gwarancję powiedzieli że nie mają takiej części i kazali pisać do producenta.
Jedyną deską ratunku było zrobienie takiej części ręcznie. Na szczęście siostra pracowała w firmie robiącej czesci do maszyn i taką część zleciła po znajomości do zrobienia, jest to mocowane na nimbusa 10 dokręcone raz od 2 lat mi się nie odkręciło ani znacznie nie odskoczyło ale przez to mam luźny łańcuch i czasem przeskakują ząbki.
parę pytań:
1. Gdzie mogę dostać takie blaszki?
2. Czy opłaca mi się bardziej zmienić ramę?
3. Nie przewiduje jakiś ewolucji już chyba wyrosłem czy da rade zmienić rame bez dokupowania osprzętu no bo (koła i kierownice mam)? Ile muszę wydać na wygodną męską ramę do jazdy po mieście (może używaną?taniość!)
4. Ile kosztuje nowa korba do tego roweru i na co mam patrzeć przy wybieraniu korby? (Korba jest na Single?)
Nie chciałbym wydawać dużych pieniędzy a rower sprawny do jazdy
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
0 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.