prozak Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam, szukam rękawiczek długich w cenie ok. 100zł do jazdy górskiej. Zależy mi na wytrzymałości, dobrym wykonaniu i względnie dobrej wentylacji (choć wiem, że przy długich i tak ręce będą się pocić). Na chwilę obecną zwróciłem uwagę na Fox Dirtpaw, Sixsixone Recon oraz Ziener Conan, co o nich sądzicie? Na jakie inne modele podobne do powyższych warto zwrócić uwagę w tym przedziale cenowym? No i wreszcie najważniejsza sprawa, gdzie w Poznaniu znajdę rękawiczki Sixsixone i Foxa? W których sklepach jest największy wybór?
Paffie Napisano 2 Kwietnia 2012 Napisano 2 Kwietnia 2012 Dłoń każdy ma inną. Zakup rękawiczek polecam wykonać organoleptycznie w sklepie. Wytrzymałość, jakość wykonania jak i wentylacje powinieneś dać radę ocenić na miejscu, po prostu dla jednego jedna rękawiczka jest ok, dla drugiego już mniej. Pozdrawiam
prozak Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 No tak, zdaję sobie z tego sprawę, dlatego pytam też o sklepy posiadające największy wybór. Druga sprawa jest taka, że nie mam za dużego doświadczenia z rękawiczkami (do tej pory miałem raczej no name) i teraz chciałbym coś porządniejszego i trwalszego, a na pierwszy rzut czasem można się pomylić i wtopić pieniądze w średni wyrób. Czekam na dalsze odpowiedzi.
Tomash Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja sam mam 661 Comp - bardzo fajnie się sprawują, są przewiewne i wygodne. Do wykonania nie mogę się przyczepić, choć irytuje mnie, że przy zapinaniu trochę się potargały rzepem. Jeżdżą ze mną już 2 sezon. Kolega używa rękawiczek Foxa - nie znam niestety modelu, ale używa je już naprawdę długo, pewnie koło 3-4 sezonów i też sprawują się bardzo dobrze. Nie ma śladów zużycia czy zniszczenia. Z przewiewności zawsze był zadowolony, ale każdemu co innego pasuje. Jesli chodzi o Zienera - nigdy nie miałem ich rękawiczek rowerowych, za to posiadam narciarskie i kurtkę narciarską - bardzo porządne wyroby. Gdybym teraz miał kupować wziąłbym raczej Foxa, ale wynika to też poniekąd z legendy, którą ma marka. Niestety problem polega też na tym, że nie widziałem jeszcze sklepu, gdzie mieliby jakiś większy ich wybór.
kadargo Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Dirtpaw jest zdecydowanie bardziej przewiewny niż Comp. Trwałość wydaje się podobna.
tommiyacht Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 kupilem FOX REFLEX GEL, ktos ma ? Ciekaw jestem wrazen
prozak Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Napisano 3 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedzi, byłem dziś oglądać foxy i jestem już na nie zdecydowany. Pozostaje kwestia wyboru między: tymi http://image.ceneo.pl/data/products/11250855/i-rekawiczki-fox-dirtpaw-czarne.jpg , a tymi http://pictures.kyozou.com/pictures/_13/12118/12117623.jpg Te z drugiego linku wydają się bardziej przewiewne, z kolei te pierwsze wyglądają na bardziej trwałe. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wielkich różnic w użytkowaniu obu par nie powinno być, prawda?
detonator Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 prozak, a brałeś pod uwagę rękawiczki Dakine Ventilator ?? Nie miałem innych ale te jak dla mnie są rewelacyjne. W dziale testy są wytestowane
kadargo Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 @prozak Mam te pierwsze i są naprawdę przewiewne aż się zdziwiłem jak bardzo po przesiadce z 661 Comp.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.