prozak Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam, szukam rękawiczek długich w cenie ok. 100zł do jazdy górskiej. Zależy mi na wytrzymałości, dobrym wykonaniu i względnie dobrej wentylacji (choć wiem, że przy długich i tak ręce będą się pocić). Na chwilę obecną zwróciłem uwagę na Fox Dirtpaw, Sixsixone Recon oraz Ziener Conan, co o nich sądzicie? Na jakie inne modele podobne do powyższych warto zwrócić uwagę w tym przedziale cenowym? No i wreszcie najważniejsza sprawa, gdzie w Poznaniu znajdę rękawiczki Sixsixone i Foxa? W których sklepach jest największy wybór? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paffie Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Dłoń każdy ma inną. Zakup rękawiczek polecam wykonać organoleptycznie w sklepie. Wytrzymałość, jakość wykonania jak i wentylacje powinieneś dać radę ocenić na miejscu, po prostu dla jednego jedna rękawiczka jest ok, dla drugiego już mniej. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prozak Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 No tak, zdaję sobie z tego sprawę, dlatego pytam też o sklepy posiadające największy wybór. Druga sprawa jest taka, że nie mam za dużego doświadczenia z rękawiczkami (do tej pory miałem raczej no name) i teraz chciałbym coś porządniejszego i trwalszego, a na pierwszy rzut czasem można się pomylić i wtopić pieniądze w średni wyrób. Czekam na dalsze odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja sam mam 661 Comp - bardzo fajnie się sprawują, są przewiewne i wygodne. Do wykonania nie mogę się przyczepić, choć irytuje mnie, że przy zapinaniu trochę się potargały rzepem. Jeżdżą ze mną już 2 sezon. Kolega używa rękawiczek Foxa - nie znam niestety modelu, ale używa je już naprawdę długo, pewnie koło 3-4 sezonów i też sprawują się bardzo dobrze. Nie ma śladów zużycia czy zniszczenia. Z przewiewności zawsze był zadowolony, ale każdemu co innego pasuje. Jesli chodzi o Zienera - nigdy nie miałem ich rękawiczek rowerowych, za to posiadam narciarskie i kurtkę narciarską - bardzo porządne wyroby. Gdybym teraz miał kupować wziąłbym raczej Foxa, ale wynika to też poniekąd z legendy, którą ma marka. Niestety problem polega też na tym, że nie widziałem jeszcze sklepu, gdzie mieliby jakiś większy ich wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dirtpaw jest zdecydowanie bardziej przewiewny niż Comp. Trwałość wydaje się podobna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommiyacht Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 kupilem FOX REFLEX GEL, ktos ma ? Ciekaw jestem wrazen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prozak Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedzi, byłem dziś oglądać foxy i jestem już na nie zdecydowany. Pozostaje kwestia wyboru między: tymi http://image.ceneo.pl/data/products/11250855/i-rekawiczki-fox-dirtpaw-czarne.jpg , a tymi http://pictures.kyozou.com/pictures/_13/12118/12117623.jpg Te z drugiego linku wydają się bardziej przewiewne, z kolei te pierwsze wyglądają na bardziej trwałe. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wielkich różnic w użytkowaniu obu par nie powinno być, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 prozak, a brałeś pod uwagę rękawiczki Dakine Ventilator ?? Nie miałem innych ale te jak dla mnie są rewelacyjne. W dziale testy są wytestowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 @prozak Mam te pierwsze i są naprawdę przewiewne aż się zdziwiłem jak bardzo po przesiadce z 661 Comp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.