karoltoma Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Witam , mam dziwny problem z avidami ELIXIR cr, ostatnio odpowietrzałem cały hamulec i zrobiłem wszystko tak jak należy, działa bardzo dobrze ale jak odwrócę na chwile rower do góry nogami i postawie go z powrotem na koła to potem wpada klamka hamulca i żeby znowu działał muszę go pod pompować parę razy i nie wiem co jest nie tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 A czy po podpompowaniu działa wszystko ok? Jeśli tak, to czemu się tym przejmujesz, przecież nie jeździsz do góry kołami W poprzednich hamulcach - AJ3 - miałem analogiczną sytuację, nie nazwałbym tego problemem, jest to ogólnie znany fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JGa Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 n4k5 ajeżeli zacznie strzelac mu suport gdy będzie mocno deptał w korby to poradzisz mu aby delikatniej naciskał? Nie odpowietrzyłeś dostatecznie dobrze hamulców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Proponuję zacząć czytać posty do samego końca i nie robić osobistych wycieczek. Miałem do czynienia z 2 egzemplarzami Avidów, w tym jedne moje i oba zachowywały się identycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość JGa Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 · Ukryte przez mrmorty, 2 Kwietnia 2012 - burackie teksty Ukryte przez mrmorty, 2 Kwietnia 2012 - burackie teksty Proponuję zacząć czytać posty do samego końca i nie robić osobistych wycieczek. W zimówce mam Juicy 3 które reanimowałem miliard razy i taki problem nigdy nie występował więc albo nauczysz się odpowietrzać hamulce albo przestaniesz pisać głupoty Odnośnik do komentarza
rzezniol Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Skoro Avidy są wypełnione na szczelnie płynem to pozycja roweru nie może mieć wpływu na działąnie hamulca ... To że miałeś do czynienia z takim przypadkiem moze oznaczać ni mniej ni wiecej że przeprowadziłes / ktoś przeprowadził źle procedure odpowietrzania na obu zestawach. Pozostawienei bąbelka powietrza w klamce może powodować dokładnie efekt jak z opisu ... rower do gory nogami bąbelek smiga do przewodu w strone zacisku ... rower na koła babelek wraca do klamki . Moje Elixiry R działąją zawsze tak samo. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor tematu źle odpowietrzył hamulce. Poprawnie odpowietrzony, szczelny hamulec działa w każdej pozycji tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n4k5 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Przyznaję się do błędu, gdzieś ten bąbelek musiał być, pewnych praw nie da się podważyć. Nie oznacza to jednak, że nie można tej dyskusji prowadzić w bardziej kulturalny sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karoltoma Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 jak podpompuje to jest wszystko okej... dobra to spróbuje odpowietrzyć jeszcze raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.