Skocz do zawartości

[2500 zł]Rower 60/40 asfalt/las, lekki i szybki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, Od jakiegoś czasu szukam roweru dla siebie, jestem z Łodzi więc tereny bardziej rowninne, ale bedą też lasy, polne drogi, a jednocześnie potrzebuję roweru lekkiego i szybkiego bo lubię czasami zrobić maratonik z Łodzi do Łasku czy Bełchatowa, lubię długie i szybkie trasy.

Wcześniej mialem gorala, ale był strasznie cięzki i ciężko chodził, nie przypad mi do gustu.

Znalazłem kilka modeli, które, myślę mogłyby być dla mnie odpowiednie, jedna prosze o opinie ich użytkowników:

ile waży rower?

jaką maksymalną prędkość da się wycisnąć bez zbędnego wysilku i dłużej ją utrzymać? (darujmy sobie odpowiedź, że zależy to od kondycji, to oczywiste)

wytzymałość ramy??

mam 180cm i 95kg, przymierzam sie do ramy 19",

poniżej kilka linków nad czym sie zastanawiam, oczywiście jeśli ktos ma lepszą propozycje chętnie wysłucham,

puki co najbardziej na razie przemawia do mnie Zethos - lekkość, wygląd, zastanawiam się na zmianą opon na nieco wieksze/terenowe, obawiam sie kruchości ramy - czy mam czego?? Czasami zjeżdzam po schodach:)

http://www.unibike.pl/zethosgts.html

MBIKE CROSSER DSC 2012

http://www.wheeler.pl/cross-64-1

Napisano

Też się zastanawiam nad tym modelem, jestem tylko ciekaw czy xenon 2011 różni sie czymś od zethosa 2012?

Czy koś się orjentuje gdzie go mogę w Łodzi zobaczyć??

Xenon ma lepszy sprzęt i niższą cene jako, że ubiegłoroczny - w pseudo-promocji.

- ale o tych schodzach to chyba żartowałeś... ^^

Napisano

... schody fajna rzecz:)...

co do roweru to unibike ale nie wiem jeszcze który Zethos 2012 czy Xenon 2012

na oba dostałem upusty różnica miedzy nimi w cenie to 700zł

na 70% pewnie wezmę Zethosa, - za jest niebieski kolor, i dużo niższa cena, można w przyszłości za to cos dokupić:)

za Xenonem przemawiają lepsze przerzutki i hamulce, bklokada widelca z kierownicy to dla mnie bajer,

mam jedynie problem z wyborem rozmiaru ramy 19" czy 21", siedziałem na jednym i drugim, ale w sklepie to wiadomo, ze nic nie wiadomo:), każdy chwali co ma

wydaje mi się, że lepiej mi było na 21"

mam:

180 cm wzrost

87cm do kroku

ważę 95kg

Który rower i jaki rozmair ramy??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...