Fenthin Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Ale co ma być twarde, manetka, linka, a może kierownica? Trochę polskiego, co? Blokada w Suntourze nie blokuje widela na kamień, kilka milimetrów może się uginać.
enkoder Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Moja Tora też nie twardnieje na kamień, musi się troszeczkę uginać.
Diabaz Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Miałem kiedyś XCM'a z blokada - twarda na kamień. Po najechaniu na nierównosc 0 ugiecia - suma sumarum to prehistoryczna konstrukcja była, żeby zablokowac trzeba było odchylic sie (amortyzator nie mogl byc ugiety nawet na milimetr ) P.S. No może były ugiecia ale nie vertkalne spowodowane ogromnymi luzami
Pruko Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Napisano 2 Kwietnia 2012 Chodzi mi czy jak zablokuje amortyzator to ma być twardy czyli wcale ma się nie uginać pierwszy raz mam taki rower:) kellys Magic Master 2012r.
Wojtassnt Napisano 7 Kwietnia 2012 Napisano 7 Kwietnia 2012 Większość amortyzatorów po zablokowaniu daje się ugiąć na kilka mm.
PoleK Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 normalnie Suntoury, RS, itd, nie blokuja sie na "amen". blokada pozwala na niewielkie ugiecie jak wspomniano wyzej. jednak jesli masz powietrznego np Epicona, to blokada nie dziala poprawnie przy cisnieniu ponizej jakiejstam wartosci (nie pamietam teraz ile, testowalem...) i to tyle:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.