przemekl06 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam! Zastanawiam się jakie najcieńsze oponki mogę włożyć do moich obręczy o wymiarze wewnętrznym 19mm, jest to obręcz 28". I jeszcze jedno, zacie jakieś opony o jak najniżczym profilu w miare przystępnej cenie. Chodzi mi o jaknajcieńszą oponkę (do mojej obręczy) która będzie miała niski profil. Opona założona w obęczy mierząc od obręczy (bez niej) nie może przekraczać 30mm. Czy są wogóle takie opony? Przepatrzyłem wiele aukcji opon ale na żadnej nie pisało profilu ani wysokości opony. Mam nadziej że zobrazowałem mój problem w miare jasno i ktoś mi pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
travisb Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Kolego 'Świeżak' jak myślisz, czy pytanie o tego typu sprawy mogło się już nie pojawić na tak dużym forum ? Proszzzzzzz ... --> http://sheldonbrown.com/tire-sizing.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekl06 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Dobrze kolego ale zadałem także drugie pytanie o profil oponki, a tego ani na tym forum ani w google nie znalazłem. Jeżeli ktoś może mi pomóc w sprawie profilu opony to będe wdzięczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Na tym forum w dziale do tego przeznaczonym znalazłem odpowiedź o profil opony, ktoś mówił, że opona jest zbliżona przekrojem do koła i szerokość odpowiada mniej więcej wysokości. Nie jest to idealne ale daje pojęcie, im szersza tym wyższa. A info o tym nie znajdziesz, możesz sobie pomierzyć bo producenci takich informacji nie podają, a jak nie podaje ich producent to skąd ktoś miałby taką rozpiskę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekl06 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Dzięki za odpowiedź, to co napisałeś rozwiało moje wądpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 jeszcze jedno, im szersza obręcz, tym profil opony będzie się wydawać niższy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekl06 Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Znalazłem na allegro taką opone o wymiarze 700x28C http://allegro.pl/opona-kenda-28-700-x-28c-kwest-k193-slick-opony-i2227066334.html Jednak na dole jest napisany jeszcze jeden rozmiar w calach: 28 x 1 5/8 x 1 1/8. Jak się domyślam 1 1/8 to szerokość opony, czy zatem 1 5/8 to wysokość opony(profil), pytam bo chciałem kupić tę opone ale jeżeli to jej profil to jest jak dla mnie za wysoki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marian600 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Tylko jak masz obręcz 19c to będzie niższa, a tu odpowiedź na Twoje pytanie http://lmgtfy.com/?q...opon+rowerowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.