Skocz do zawartości

[OD1500-3000] sztywna rama uniwersalny

Libr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mój obecny rower jest wstanie śmierci klinicznej "rockrider kupiony 09" 2 lata mi służył zima-wiosna-lato-jesien i tak w kółko do czasu kiedy nie padł napęd ;]

Od dłuższego czasu kupuje rower który ma służyć na dojazd do pracy, szkołę, rekreacyjne wypady nad wodę czy czasem na leśne ścieżki :) w 80% będę jeżdżąc korzystał z asfaltowych dróg.

Dlatego rower musi być na sztywnej ramie brak przedniego i tylnego amortyzatora, wyposażony w v-breki oponki dostosowane do wyżej wymienionych zastosowań roweru. Dobrze byłoby gdyby rower miał mocowanie na bagażnik plus na pełne błotniki chodź tu mogę pójść na kompromis.

Cena do granic trzech tysięcy polskich złotych. Najważniejsze to żeby dobrać kompromis ceny do jakości roweru i osprzętu.

Najgorszy do spełnienia z mojego punktu widzenia jest znalezienie ramy i rzetelna ocena pod punktem dopasowanie względem wzrostu, gdyż mam marne 1.65m. W sklepach których byłem nikt nie był wstanie mi pomóc oprócz dwóch nie licznych którzy chcieli zamówić rower dopasowany niby rozmiarowo i za niego zapłacić gdyż argumentowali iż nie mają możliwości jego zwrotu na wypadek gdybym się rozmyślił.

Co do roweru to mniej więcej takie mnie interesują:

LAPIERRE SHAPER 300/ FITNESS/ OKAZJA !!! /- 10% (2166406888) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

w opisie niby od 160-170 chodź na słowo trudno uwierzyć.

CUBE SL Cross Pro

Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl

Merida Speeder T2 : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl

Merida Speeder T3 : Rowery : Katalog Rowerowy bikeKatalog.pl

TREK ROWERY GORSKIE,SZOSOWE, TREKINGOWE 2011

TREK ROWERY GORSKIE,SZOSOWE, TREKINGOWE 2010

Co do estetyki najlepiej ramę jak z najmniejszą ilością naklejek chodź obawiam się że to będzie trudne :D

Gdzie takowe można dostać w woj.mazowieckim na stanie na sklepie i zrobić przymiarkę? I jak mierzyć ponoć tych rowerów nie mierzy się np.żeby rama górna nie dotykała krocza każda jedna którą mierzyłem lekko dotykała. Jak zrobić to samemu bo ogólnie fachmanom w sklepach trochę nie ufam a nie znam osoby która miałaby czas i pojęcia jak dobrać dobry rozmiar roweru.

Ewentualnie co polecacie, gdzie się udać po fachową pomoc ?

Z góry za wszystkie wskazówki rady baaaardzo dziękuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...