hehe12 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Rura do sztycy mi zardzewiała troche (stal). Jakoś udało mi się wyjąć sztycę. Chciałbym to w środku jakoś odrdzewić. Rdzy nie jest jakoś strasznie dużo. Oddaję rower niedługo do piaskowania i malowania. Orientuje się ktoś czy możliwe jest piaskowanie rury w środku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Nawet coca-cola jest odrdzewiaczem. Albo idź do sklepu i kup zwykły odrdzewiacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sansei6 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Z tą colą to mit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Foxi Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Działa, działa tylko długo trzeba czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuchar Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Może pilnikiem okrągłym zeszlifować. Delikatnie żeby tylko wygładzić, bo za mocno to średnica rury się powiększy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djwiocha Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Powinno wystarczyć nalanie odrdzewiacza takiego jak np: fosol, potem jak się już przegryzie można to przepłukać albo dla pewności przetrzeć taką szczotka do czyszczenia butelek w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hehe12 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 A jak zabezpieczyć przed rdzewieniem? Nawet jak wyszlifuję to myślę że rura dalej będzie mi rdzewieć od środka, zwłaszcza że rower będzie trzymany w piwnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.