klopot8888 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Interesuje mnie waga roweru wyżej wymienionej dziewuszki Kiedyś oglądałem pewien program za, którym nie przepadam i ww. Pani opowiadała, że jej mechanik zdziera nawet lakier , żeby zaoszczędzić 100gr. Orientuję się ktoś apropos tego tematu P.s. Myślę, że temat jest zbyt ogólny, aby umiejscowić go w dziale "mania lekkości" Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 waga 9,4kg z pedałami było o tym rowerku w przed przedostatnim magazynie rowerowym tj 1-2/2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klopot8888 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 O to mnie kolego zaskoczyłeś , raczej myślałem o spektakularnych wynikach Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Dałoby radę dużo lżej, ale mechanik się wypowiadał, że dużo ograniczają ich sponsorzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 O to mnie kolego zaskoczyłeś fajnie, że jestem kolegą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CMIK Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 klopot8888 za Twoim pośrednictwem zwracał się do mechanika:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondzios230 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Za www.majawloszczowska.pl - W Pekinie rower ważył 8,7 kg. Nie wiem, czy bez większych powodów podnieśliby wagę o prawie kilogram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Tylko w Pekinie jechała jeszcze na 26", teraz jeździ głównie na 29" i pewnie wagę tego sprzęta podali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 ja słyszałam, że jest to kompromis pomiędzy wagą, a wytrzymałością - ile w tym prawdy nie wiem . Po za tym w Pekinie jechała jeszcze też na hardtailu (dobrze pamiętam?) co też ma znaczenie wagowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Chyba nadal jest to sztywniak. A co do wagi to można zobaczyć zdjęcie i policzyć wagę komponentów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Chyba nadal jest to sztywniak. fakt spojrzałam w gazetę jest to nadal sztywniak: Scott Scale 29RC po tuningu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klopot8888 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 fajnie, że jestem kolegą Kolego w znaczeniu bractwa rowerowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 iza121 to kobieta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klopot8888 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 iza121 to kobieta... W takim układzie wybacz siostro, moją niefrasobliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinkers13 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 9,4kg to w sumie sporo, w porównaniu z takim Cannonem Flash Carbon, ważącym poniżej 8kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iza121 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Kolego w znaczeniu bractwa rowerowego aha W takim układzie wybacz siostro, moją niefrasobliwość nie ma sprawy bracie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elkaziorro Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 9,4kg to w sumie sporo, w porównaniu z takim Cannonem Flash Carbon, ważącym poniżej 8kg Sporo, nie sporo, kwestia dyskusyjna. Najwyraźniej dla Majki w sam raz, patrząc na wyniki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Wszyscy zdziwieni. Pamiętajcie że ten sprzęt przy maksymalnym katowaniu ma dowieźć Majkę do mety. Stąd ten kompromis pomiędzy wagą i wytrzymałością. Gdyby chodziło o konkurs na wagę myślę że team spokojnie dałby Jej rower 7kg albo lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Nie tylko lekkość się liczy. Ważna jest też wytrzymałość, jak się patrzy rowery zawodników XC to wcale to nie są monstra wagi. Byle przegląd lightbike'u daje masę lżejszych maszyn. Tylko że one w większości nie jeżdżą, służą do pozowania . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klopot8888 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Dałoby radę dużo lżej, ale mechanik się wypowiadał, że dużo ograniczają ich sponsorzy. Jeżeli rzeczywiście jest to kwestia sponsorska to rzecz jest zatrważająca-mistrzyni świata oraz srebrna medalistka IO musi ograniczać się finansowo jeżeli chodzi o sprzęt W tym momencie wychodzi sprawiedliwość- średniej klasy piłkarz bez większych sukcesów zarabia tyle, że nie musi się bać o przyszłość Chociaż wątpie że kwestia finansowa odgrywa rolę w tym wypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Jakby ważył i 10kg to też pewnie by wygrywała Nie rower w końcu wygrywa, tylko zawodniczka. Poza tym przy takich dropach i dość ostrych trasach to chyba nie mogą wylajtowić roweru tak na maxa, musi dotrwać do końca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olomaster Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Jeżeli rzeczywiście jest to kwestia sponsorska to rzecz jest zatrważająca-mistrzyni świata oraz srebrna medalistka IO musi ograniczać się finansowo jeżeli chodzi o sprzęt W tym momencie wychodzi sprawiedliwość- średniej klasy piłkarz bez większych sukcesów zarabia tyle, że nie musi się bać o przyszłość Chociaż wątpie że kwestia finansowa odgrywa rolę w tym wypadku Ale tu chodzi o to ze dani sponsorzy poprostu nie posiadają już w swojej ofercie lżejszych komponentów, a umowa nie pozwala na stosowanie innych lzejszych Tapatalk'nięte z androida Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klopot8888 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Ale tu chodzi o to ze dani sponsorzy poprostu nie posiadają już w swojej ofercie lżejszych komponentów, a umowa nie pozwala na stosowanie innych lzejszych Tapatalk'nięte z androida i Wszystko jasne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Czy ona musi robić to czego chce sponsor? Taka jest zasada sponsoringu - ja płacę za to żebyś pokazał mój produkt. To nie tylko bezpośrednio przerzutka, rama czy koła, to także pieniądze wyłożone na gaże zawodników. Inną dosyć powszechną techniką jest użytkowanie czegoś innego z logo sponsora - to trochę zawstydzające dla niego no ale co robić. Sponsor jest tak ważny, że czasami zawodnicy łamią prawo. Gunn Rita która zdobyła olimpijske złoto zamiast na mecie podnieść flagę Norwegii podniosła flagę.... meridy Podstawowym zakazem olimpijskim jest reklama (przynajmniej wtedy tak było). Przecież na pewno nie zrobiła tego bo jest zapominalska hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawek993 Napisano 6 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Myślę że nie chodzi tu zbytnio o kase tylko o kompromis pomiędzy wagą, a wytrzymałością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.