Skocz do zawartości

[obręcz] Alexrims DM 24

cookiesrulez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Krótko - "pan z serwisu" powiedział mi przy podbijaniu gwarancji że mogę sobie kupować dętki ze zwykłym samochodowym wentylem. A ja naiwny posłuchałem i po przebiciu opony kupiłem sobie dętkę z wentylem samochodowym , chociaż fabrycznie były wentyle Presta (te wąskie).

Okazało się że otwór na wentyl w obręczy jest za mały. :angry:

Czy mogę bez odbicia na trwałości obręczy rozwiercic trochę otwór na wentyl tak żeby wszedł tam wentyl samochodowy?

Napisano

Możesz spokojnie rozwiercić dziurkę - na pewno nie osłabi to obręczy (oczywiście rozwiercić tylko tyle aby akurat wszedł wentyl samochodowy).

Możesz też zrobić tak jak Tobie radzą powyżej.

Wybór należy do Ciebie <_<

Napisano

Wszystko pieknie , tylko , że DM - 24 POWINNA fabrycznie podchodzić pod zawór samochodowy.Mam już trzecią tą rafkę i zawsze kładłem dętki z "samochodziarzem".

Może więc to nie Alexrims DM-24?

Napisano

Żaba ma racje sam mam koła na dm24 - biale.. i normalnie samochodowki wchodza paru znajomych tez ma dm24 i tez samochodowki normalnie wchodza...

Napisano

Ten Kross jest fajny, ale to tylko koncept i na pewno nie będzie produkowany seryjnie, przynajmniej w tym roku. Sam się pytałem na tej konferencji. :)

Dokładnie się nie przyglądałem, wiem że ma z przodu Boxxera, z tyłu Metela i klamkomanetki Sainta. ;)

W końcu przewierciłem tę obręcz i nic się nie stało (nie pękła itp), ale fabryczna jest więc chyba to prawdziwa DMka, jak nie to Kross dał ciała. :)

ja mam taką (cyfrówki nie mam więc nie dam zdjęć swojej)

http://allegro.pl/item90358929_nowa_obrecz...otw_czarna.html

Ale póki co się trzymają więc nie narzekam. ;)

Gość Gość
Napisano

Z tego linka widać że jest to tańsza wersja DM'ki niekapslowana i może w niej jest ten otwór na wentyl mniejszej średnicy??

• 2 miesiące temu...
Napisano

Dokładnie tak jak mówisz, intermis, w niekapslowanej wersji jest mniejszy otwór na wentyl i też musiałem rozwiercać :D

Napisano

mam jedno pyt odnośnie samych obręczy a nie chę zakładać nowego tematu i robić bałagan ;) otóż wczoraj byłem na pokazie tego kolesia: Petr Kraus (tutaj macie jego filmik z argentyny) otóz robił on naprawde zaczepiste rzeczy (przeskoczył 9 osób :P ). przyjrzałem się jego rowerowi i zdziwiły mnie dwie rzeczy: na obręczach kół miał napisane DM 24 i jężdził na ramie author a-gang 24:00(ale to już nie do tematu). jak myślicie czy były to naprawde dm'ki czy to jest dziwne?? bo mnie to dziwi żeby taki koleś jeżdził na takich "zwykłych" obręczach. (skoczył z ponad 2 m na płaskie na tylnie koło)

• 2 miesiące temu...
Napisano

ja też mam te dętki z tymi wentylami i obręcze z cienkimi otworkami moj kumpel wywiercił większą dziure a uprawia Dh na Giancie Ac1 do tej pory nic mu sie z obręczami nie stało:D ale to twój wybór co zrobisz:P Pozdro :)

Napisano

Ja też mam DMki 24 niekapslowane , może to jest wersja OEM :) bo miałem je w seryjnym rowerze .

tez miałem problem z wentylkiem shrader ale nie trzeba żadnego rozwiercania :) pare pociąginęć pilnikiem :P

Napisano

Moje 24-ki trzymają się świetnie, mimo 120 kg zero centry :)

Wentyle wchodzą bez najmniejszego problemu. Może jakaś szęśliwa partia??

Napisano

:028: Jak kolega powyżej: 114kg hardkorowe XC i DM24 są nie do zaje... ...chania :D

Żeby było śmieszniej - po zakupie "na dzieńdobry" palnąłem tak konkretnie w krawężnik, że każda normalna felga dałaby dawno za wygraną. Mój alex co prawda spłaszczył się ociupinkę w tym miejscu (no, w sumie wyszedł przez dętkę i oponę na wierzch) ale nawet na milimetr się nie zgiął. Jak dla mnie sensacja.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Dziś kupiłem dętke z samochodówka. Troszeczke brakowało a bym wcisnął... Tata wziął wiertarke, wiertło 8,5mm i jest B) poprawiłem pilniczkiem i jest pro :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...