marcinsgdz Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Witam! Stoję przed decyzją zakupu roweru. Myślę o rowerku trekkingowym: bo będę jeździł dla przejemności: głównie w mieście oraz po drogach gruntowych z biegnącym psiakiem u boku. I tutaj mam małe kuku - jakie koła, jaka rama? Mam 170 wzrostu czy mam kupić rower z 26"/28" kołami a jaką ramą? W sklepach sprzedawcy mówią różnie- sam zgłupiałem.
Fludi Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Nie opieraj się na opinii co mówi sprzedawca, tylko się przejedź na danym typie roweru i zobacz co Ci bardziej pasuje. Poza tym, o ile się orientuję to rowery trekkingowe raczej mają koła 28", a nie 26"... Także tutaj wybór już masz zawężony. Jakby to miał być rower z 26" kołami, to rama powinna być jakieś 17". Możesz skorzystać także z takiego kalkulatora: http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
marcinsgdz Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Napisano 1 Kwietnia 2012 A czy rower z ramą 18" i kołami 26" będize dobry - czy raczej za duzy?
Fludi Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Pierwsza podstawowa rzecz 18" jednego producenta to nie to samo co 18" drugiego, dlatego jeszcze raz mówię, przymierz się, sprawdź swoją pozycję na rowerze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.