Skocz do zawartości

[Malowanie] Malowanie roweru

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stary rower, stalowy chyba. Gdzieniegdzie farba pęka i odchodzi. Rower dałem komuś, komu żółty kolor nie bardzo się podoba. Czym pomalować? Sprayem? Nie chcę też zniszczyć. Ale chciałbym go na czarno maznąć.

Poza tym gdzieniegdzie jest rdza. Wystarczy że papierem ściernym zedrzę? Jak mogę jeszcze zabezpieczyć rower przed rdzą?

A zabezpieczyć przed rdzą? Bo firma która piaskuje ma też w ofercie zabezpieczenie przed korozją. Czy to zbędne raczej?

A jeśli chodzi o malowanie to firma oferuje malowanie: farbami epoksydowymi, poliestrowymi i poliestrowo - epoksydowymi - czym mam malować?

180 stopni C to nawet i aluminiowej nie zaszkodzi. Z tym piaskowaniem należy uważać, mi z ramy aluminiowej sito goście zrobili. Lepsze od piaskowania jest sodowanie, tak samo jak piaskowanie tylko zamiast piasku jest soda w granulkach o odpowiedniej gradacji. Lakier proszkowy jest najbardziej trwały, ale można tylko jeden kolor zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...