Skocz do zawartości

[Amortyzator]Street

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam pisałem tu taj kiedyś na forum o amorku do streetu większość z was polecało mi kupić Duro Dj , ale kolega go zakupił i po jakimś czasie to coś nie wytrzymało nawet 2 miesięcy . Mam ofertę kupić do street Rock Shox Dart 3 wiem mogę coś sobie zrobić bo ten amor przeznaczony jest do XC ale kilku kumpli jeździło na amorkach po 150zł nawet i jakoś nie narzekali . I moje pytanie czy będzie sie to opłacało ? Jestem początkującym i ważę dość dużo wsadzićtego amora do Ramy Point , na pierwszy raz może będzie dobrze ale planuje zmiane ramy na wakacje na coś lepszego . A więc czy ktoś może mi powiedzieć jakie będzie zachowanie tego darta ?

Napisano

dart 3 nie jest najgorszy

po tuningu dobrze chodzi

mój kolega go ma, przerobił i jeździł z pół roku aż złapał luzy ;x

ja bym Ci proponował uzbierać z 400-500zł i kupić Marzocchi Dirt Jumpera

ale z ramą w streecie sobie cienko będziesz radził słabą geometrie ma

do streetu najlepsze są ramki NS lub Dartmoor używkę możesz kupić za 300zł+

Napisano

Jak na pierwszy raz ten point będzie dobry ma chyba podobną geometrię do a-ganga miałem na kilka dni od kolegi jego rower i powiem szczerze bardzo fajny , ale zastanawiałem sie nad Dartmoor two6player (bo wole 26 i mam 26 koła i nie chce mi sie zmienić obręczy ) albo coś innego , wracając do darta po tuningu jest dobry a jak złapie luzy to co dalej da sie cośz tym zrobić czy juz jest spisany na straty a i jak zrobić ten tuning może wieszalbo ko inny.

A mam około 700 zł ale muszę kupić jeszcze piastę i resztę aby mieć juz kompletny rowerek do jazdy :)

Napisano

hehe kumpli nie zmienię inni mają doświadczenie :D:D a co do duro to szajs jak sie nie poci to co innego . Miałem zbierać na Rock Shox argyle 318 (chyba tak sie pisze) albo marzocchi Dj1 2010 ale postanowiłem kupić coś tańszego z tego powodu ze zaczynam . Co do tego duro to powiem wam sie jak ktoś waży z 50/60 kg to moze rok wytrzyma ale więcej niz 70 to kasa wywalona w błoto :) Jak kolega pisał ze dart po tuningu dobrze sie sprawował to czemu nie z tego co wiem dart nie ma aluminiwych goleni tylko stalowe a więc szybko nie pęknie (mogłem coś pomylić czy on ma stalowe czy nie bo każdy różnie usłyszy )

Napisano
TO będzie dla Ciebie najlepsza opcja... Rock Shox Pike 426 u turn dj motion control (2243752569) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Pierwsza zasada kupowania używanego Pike z U-Turnem mówi: "NIGDY nie kupuje Pike, który ma na zdjęciach skok obniżony do 100mm, po przeważnie pod spodem nie ma anody, co nie jest dobre"

A co do Darta i Duro to Ci cisną kity, moim zdaniem lepszy DJ czy Argyle niż Dart. Zresztą po co piszesz skoro Twoi kumple wiedzą najlepiej:)

Napisano

Kumple to kumple znają sie na rowerach bo siedzą długo w tym ale wolą Dh Fr to więc co innego jednak nik z nich nie polecał Duro bo tylko kasa leci w błoto darta też nie polecali ale zawsze jakoś początki trzeba zacząć , inni startowali na Xcr albo na tych amorkach po 150 zl :) To więc ten Dart będzie dobry na początek i tak go wymienie za 1 rok :) wtedy kasa będzie juz nacoś z klasy Marzocchi Dj1 a rock shox argyle 318 .

Napisano

RST SPace Jump możliwe ale ja kupuje nowe nie mam ochoty na używki chyba ze znajdę argyle były ale miałem kaprys :) na marzocchi Dj 1

Napisano

Duro... przeznaczony do katowania, górne golenie 32mm (też stalowe). Dalej pisać? Dart... podstawowy model do XC, golenie 28mm.

Tylko jeśli kupować Duro, to nie to ze starą podkową.

Napisano

Fenthin możesz wyjaśnić co działo się u Duraczy ze starą podkową i która to jest podkowa bo niedługo ja też bedę ten że amor kupował i przydały by się jakieś informację ;)

Napisano

Duro, szczególnie Duro-D 2006 były znane z pękania. Potem zostało przeprojektowane. Nowa podkowa wygląda jak w każdym innym nowym Suntourze, starsza jest bardziej okrągła. Wystarczy spojrzeć na stronę Suntoura.

Napisano

A możecie mi powiedzieć co to jest offset bo sztywnych widelcach bo możliwe ze zamiast brać tego waszego ulubionego duro to moze Dartmoor Bronx waga bardzo mała a co to ten offset ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...