Adaasko Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Hej, niektórzy kojarzą mój projekt, troche kontrowersyjny - ja jednak uważam go za w 101% udany, i jestem super zadowolony z Efektu. umieszczam go tutaj, mimo ze jeden z moderatorów mało nie zwyzywał mnie za moją wizję roweru, i wrzucił ostrzeżenie, a dyskusja z nim przypominała jakąś smieszną gadkę - serdecznie go nie pozdrawiam. Mimo to rower powstał, przejechał pare KM, a ja nie zabiłem się, rama nie pękła - jeździ i daje radośc. Rama: Scoperformance (wyjsciowo cięzki prawie 2kg kloc) 1925 - 1730gram Widelec: RDX full Carbon 395gram Stery: Accent Airplane 76gram Mostek: Smica pro 25,4 90mm 108gram Kierownica: BullBar 283gram Owijka: Tressorex 10gram Obejma: APX chyba, tytanowa śrubka 9,5gram Sztyca: Turner 27,2 180gram Siodło: Selle Italia SLR ti pręty 136gram Suport: Accent 90?gram Korba: Shimano DURAACE (pozagrupowa) + 53t Miche 730gram Pedały: Wellgo M-21 238gram Noski: marki noski:) 73gram Łancuch: KMC 510HX 380gram Koło przód: 998gram Mavic Open Pro chyba Sapimy Laser Boplight proto szpilka tytan Koło tył: 1320gram Mavic Open pro Sapimy Race Miche Primato + 18cog + nakretki alu NS bikes. Opony: Conti grandprix 3000 200+200gram Dętki: Maxxis Ultralight 69+69gram WAGI PRZY KOMPONENTACH SĄ Z PAMIĘCI, I DOŚC ORIENTACYJNE, Z CZASEM ZMIENIAŁY SIĘ - TU UCIEŁEM, TU UWIERCIŁEM - WIADOMO - z czasem postaram się odgrzebac wszystkie realne wagi. 6737gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Sam wyfrezowałeś tą rame ? Jeżeli tak to życzę powodzenia w daleszej jeździe o częstymi odwiedzinami na ortopedii.. Co to znaczy ? "Z CZASEM ZMIENIAŁY SIĘ - TU UCIEŁEM, TU UWIERCIŁEM " ? Wydaje mi się że to nie był/jest dobry pomysł.. Dobrze że Ci się podoba bo moje odczucia są o 180 stopni inne. Lecz to Twój rower - Twoje gusta. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Hej, ogólnie ameryki nie odkryłem, są ramy cięte tak fabrycznie, inny material co prawda, ale za to do ekstremalnych zastosowań - i żyją! jesli rama nagle - pstryk - rozerwie się na poł - i ja to przeżyje - na pewno nie omieszkam wam o tym napisać - spokojnie - będe zadowolony że inni nauczą się na moim przypadku. jeśli wytrzyma, bede miał swoją oryginalną nietuzinkową ramę krzywiącą buzie u tradycjonalistów - a jednak pelnoprawną i działającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Mam nadzieję że tak będzie choć szczerze mówiąc osobiście bałbym się tym jeździć, lecz z drugiej strony to nie HT który jeździ w lesie w hardcorowych warunkach. Zobaczymy co z tego będzie, życzę Ci aby żaden z czarnych scenariuszy nigdy się nie spełnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 31 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Mnie się podoba. Plus za polerowane aluminium i czerwone dodatki. Ładnie się komponują. Widziałbym tutaj czarne koła, a już na pewno czarne opony. Rower wyglada elegancko. Zastanawia mnie jeden aspekt. Jaki napinacz tutaj zastosujesz jak ci się łańcuch wyciągnie? Nie masz haków poziomych więc trochę ciężko to widzę. Ale rower sam w sobie wyszedł bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 aluminium to bardziej szorowane niż polerowane, chociaz polerka obca mi nie jest Koła zostają, takie trafiło sie przednie, dobralem tylne, set bardzo fajnych kółek, i raczej nie bede ruszał - chociaz miały być koła całe czarne - wyszlo jak wyszlo, miało być budżetowo Opony beda czarne na pewno, te sa obrzydliwe, nadają klasycznego smrodu - pracuje nad tym Te łancuchy nieciagną się tak bardzo jak zwykle łancuchy, myśle że drobne podpiłowaine wystarczy, zawsze moge wywalic półogniwo - czas pokaże Fajnie że sie podoba, dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EpicPoznan Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Nadal uważam, że zęby są cenniejsze niż 200 gram dziur chaotycznie wyciętych w ramie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 IMO te dziury nie wyglądają na "chaotycznie wyciete". Mimo ,że Ostre jako subkultura jest mi całkowicie obojętne, to ten rower wywiera raczej tylko pozytywne odczucia. Choć razi trochę mieszanka tradycji ( rama,koła) z nowoczesnoscią ( mostek ,siodło, sztyca, widelec). Ale jeśli się Autorowi podoba.... Tylne haki proszą się o dokładniejsze wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Epic Poznań gdybym wyciął 200 gram - faktycznie - dziury w podsiodlowce wazyły około 37gram a w glowce 16-17? reszta to przelotki, komin, farba, hak przerzutki itd... durnykot bo i chaotycznie wycięte nie są - poparłem to jakimiś doswiadczeniami, tym co widziałem, trochę siedzę w rowerach i mniejwiecej wiem co można a co nie - dla mnie bardziej niebezpieczne jest np mocowanie mostka na aluminiowe śruby - pozatym powtórze się - rama działa i ma sie bardzo dobrze - jeśli coś sie stanie - dam znać - fajnie że chociaz Ty potrafisz podejśc do tego z większą wiarą Wiem, wiem, co do wyglądu to powtórze się jak w kazdym temacie gdzie jest moj rower - opony, opony i jeszcze raz opony, to one zasiewają tu taki klasyczny smród którego miało tu nie być - jak tylko cos trafie wrzuce jakieś normalne i rower odrazu nabierze innej twarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 1 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Zanegowałbym pomysł z wycinaniem, gdybyś owe kontrowersyjne otwory wyciął w ściankach ( jeśli można tak napisać o rurach) równoległych do osi roweru. W Twoim wypadku nie podejrzewam,żeby się coś drastycznego wydarzyło. Z drugiej strony wątpię ,żeby te wycięcia były efektem próby odelżenia roweru. Dobrze widzę,że nie ma topcapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 wycięcia głownie byly dla korzyści "wizualnych" tak, latam bez topcapa, na rowerze skakać nie zamierzam, do skakania mam inny, a na light-bike wuchta wiary smiga bez, i jest ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2012 Możesz skakać, top cap nie robi różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 dobrze słyszec:) Oponki powoli myślimy - już nie dobijajcie, wiem to jak mało co :mrgreen: Dziś był wkońcu porzadniejszy test - ja nie jestem zbyt długodystansowiec, wole swoim dobrym tempem małe krótkie, pykło tak pod 35km, połowa pod wiatr, jechało sie bardzo fajnie... ale... RAMA GWIŻDZE :mrgreen: moglem porobić dziurki, bym sobie gral jak na flecie :shock: Ogólnie rama naprawde jest spoko - nie jest królową sztywności - ale daje sobie wyraźnie rade ze stawaniem na pedałach i jakimis krótkimi sprintami... jak zawróciłem i poleciałem z wiatrem, to mi grubo przełożenia brakło :mrgreen: a teraz szok... NIE PĘKŁA - I MA SIE BARDZO DOBRZE :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosa23 Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 RAMA GWIŻDZE Hehehe Ale rower fajny mimo to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 ja wiem czy mimo... fajnie sobie gwiżdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 2 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Mi się podoba tylko do tego "surowego" wyglądu ogarnij mostek i siodełko Smica/SLR te napisy w tym rowerze jakoś tak nie teges Ale generalnie ciekawy sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sol Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Nie siedzę w klimatach ostrego - ale zawsze mi się podobały pomysły na design jakie tam się trafiają. I ten sprzęt nie jest wyjątkiem, łącznie z dziurami Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Mi się projekt bardzo podoba Zawsze podziwiałem ludzi, którzy tuningują coś na własny sposób. Gdyby nie tacy ludzie, wszystko było by takie same i zapewne nie jedna rzecz by nie powstała. Oponki według mnie tu pasują, ale gusta i guściki. Jak już ktoś wspomniał, te napisy typu Smica, SLR, Tuner nie pasują do surowości roweru, ale ciężko będzie je usunąć zachowując ten sam klimat, który jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 ma byc surowo + Hi tech - napisy zostają, nie bede juz kombinował... tylko te oponki... Fajnie że sie podoba, wkoncu kupe roboty, kminienia i latania mnie to kosztowalo, ale za to mam coś niepowatrzalnego - co dodatkowo niektorym sie podoba : ) Dzisiaj mała zmiana - wpadły błękitne PRO3 RACE - to dalej nie to, ma byc czarne.... ale są, niestety nie sa super stan - ALE SĄ ZA FRIKO - NO, I EFEKT I TAK JEST MEGA, ZACZYNA MI SIĘ NAPRAWDE PODOBAĆ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 a więc błękitne PRO3 - moim zdaniem poprawa już ogromna, chociaz to ciągle nie to... no i ustawiona kierownica, z lekko dziabniętymi końcówkami - lekka ujma na wyglądzie - za to super chwyt... no i - 9gram :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 5 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Ten hi-tech totalnie wg mnie tu nie pasuje, ale wolnoć adaasko w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 5 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Pomijając kwestie otworów w ramie, które IMO wyglądają średnio, to byłoby chyba o wiele lepiej bez naklejek na widelcu i sztycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Sztyca to logo wypalane w anodzie - nie bardzo co z tym zrobić, zeby wyglądało jak trzeba. na widelcu - naklejka pod lakierem bezbarwnym - żywicą - i próba usunięcia - koniec gwarki - nie dzieki przeżyje, za taki pieniądz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 Pomarańczowe były lepsze A plakietkę na główce sam robiłeś czy coś gotowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adaasko Napisano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 fuj były plakietka to pamiatka ze szwecji, z porzuconego grata - dopasowana i przynitowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi