Crazyk Napisano 15 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Heh, tylko akurat w każdym TLK jaki widziałem był przedział dla rowerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michac Napisano 16 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Przed ostatnią podróżą z rowerem, dzwoniłem na infolinię, aby dowiedzieć się co to znaczą dokładnie te "ograniczenia w przewozie rowerów". Pan tłumaczył mi, że to może być wtedy gdy tych podróżnych z rowerami, będzie zbyt dużo i kierownik bany, nie będzie chciał wpuszczać tyle osób lub gdy (ja miałem taką sytuację), podjedzie pociąg typu piętrus, gdzie nie ma przedziału na rowery i wtedy też Cię mogą nie wpuścić, jeśli będzie chciało nim jechać dużo podróżnych. Mi na szczęście się udało, nawet miałem miejsce siedzące, z tym, że przeciskanie się z rowerem po tym pociągu jest męczące, są bardzo wąskie przejścia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 16 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Dla zdziwionych - bana to w Pyrlandii pociąg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Mam takie pytanko, czy ktoś próbował wieźć rower w przedziale sypialnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woodu16 Napisano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2012 Mam takie pytanko, czy ktoś próbował wieźć rower w przedziale sypialnym? Katowice - Wladyslawowo w pokrowcu. Troche ciasno bylo ale dalo rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 Możliwe ograniczenia w przewozie rowerów Ja z kolei taką informację widzę często gdy na trasie jakiś odcinek pokonać trzeba komunikacją zastępczą tj autobusem. Pytałem w informacji czy nie ma jakiejś możliwości przewozu roweru, np. jak autobus wiózł by powietrze itp ale dowiedziałem się że nie ma opcji. Chyba można jedynie pokombinować z tą torbą ale i kosztuje i trzeba ją dźwigać gdy pociągiem chcemy tylko wrócić z wycieczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apaula Napisano 4 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Zauważyłam, że informacja "możliwe ograniczenia w przewozie rowerów" pojawia się gdy: - IR - tak, jak wspominał michac - sład pociągu z wagonów typu piętrus - IR - skład pociągu z wagonów z przedziałami (takich jak TLK) bez wyznaczonego przedziału dla rowerów - Koleje Dolnośląskie (być może dotyczy to też innych przewoźników wożących szynobusami) - szynobus bez specjalnych wieszaków na rowery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.