Skocz do zawartości

[Rower] komunijny (24-calowe koła) 1500zł

anroo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ten Suntour z Rometa jak pracuje ?

Inna sprawa , że dla dziecka nie ma to istotnego znaczenia , jak na razie większość w tej dyskusji się z Tobą nie zgadza.

Napisano

ale co to ma do rzeczy, że większość się nie zgadza? jestem doskonale pewien swoich racji, bo miałem część poruszanych tu rowerów i amortyzatorów w ręce, jak ktoś stanie przy tych rowerach zamiast wypisywać co tam kto sądzi z internetowego obrazka to sam stwierdzi kto w tym temacie miał racje a kto nie.

zresztą tak naprawdę, tylko Ty się odnosisz tutaj do jakości sprzętu

nemo nawołuje do kupowania polskich produktów a tobo uważa, że nie warto kupować dobrego roweru, bo dziecko szybko wyrośnie. I tą ostatnią opinię szanuję, bo pochodzi od człowieka, który doświadczył tego sam, choć uważam że pojedynczy przypadek jest niemiarodajny;)

Napisano

Taak, ja też uważam, że nie warto przepłacać, ponieważ różnice w wyposażeniu nie robia na dziecku większego wrażenia, ponieważ 18 biegów sprawdzi się tak samo dobrze jak 21 , ponieważ dziecko nie będzie zwracało większej uwagi na różnice w pracy amortyzatora a waga w/w amortyzatorów jest podobnie wysoka, uważam (o czym pisałem), że zaoszczędone pieniądze lepiej dołożyć do nowego roweru, który w niedługim czasie trzeba będzie kupić.

To Ty skrytykowałeś Rometa z automatu, nawet go nie testując, to ty pisałeś coś o sportowej geometrii jak by to było wyznacznikiem wartości roweru, co mogę więcej napisać ...

Napisano

Aż musiałem sie zarejestrować po przeczytaniu waszych postów koledzy, zawsze wspieram polski produkt z wiadomych przyczyn, uważam że Polacy niczym nie odstępują od zagranicy a nawet przewyższają.

Ale nie można porównywać akurat tych modeli Rometa i Authora. Author bije Rometa pod każdym względem prócz ceny i może siodełka bo w Authorze jest bardzo twarde, dziecko odczuwa po dłuższej jeździe.

Jeden z kolegów wspomniał o widelcu że Romet ma twardy, nie dotykałem ale z opinii w necie podpisze sie pod tym komentarzem, co do Authora osobiście sprawdzałem i to jest bajka, mięciutki super przenosi drgania. Dla dziecka bo oczywiście to bierzemy pod uwagę jest jak najbardziej godny polecenia. Poczytałem w necie ogólnie o pozostałych częściach jednej i drugiej firmy i stwierdzam że Author jest lepszy, jest to oczywiście moja opinia, dodam jeszcze że nie pisaliście tutaj o oponach co wizualnie nie za dobrze wyglądają na Romecie 24 x 2.1 (i to jeszcze dla dziewczynki) a za to w Authorze jest oki 24" x 1,75". Kaseta: Sram PG-820 w necie jest opisany model Sram PG-830 ... się rozkręca... ...nie na ciężką nogę...(no dziewczynka akurat ma delikatna nóżkę) Więcej konkretów i wniosków napisze wam po komunii jak syn przetestuje Authora osobiście...

Pozdrawiam

Nie modę edytowac wiec dopisze jeszcze na drugim poście:

Zgodzę sie z tezą ze dziecko wybiera rower po wyglądzie a nie osprzęcie ale to właśnie od tego jest rodzic by ten osprzęt był jak najlepszy dla swojego dziecka, wtedy na pewno spędzi z nim długie i udane podróże na ścieżkach rowerowych, a nie ma nic lepszego jak jazda rowerem i zwiedzanie niż siedzenie przed komputerem...

Napisano
dodam jeszcze że nie pisaliście tutaj o oponach co wizualnie nie za dobrze wyglądają na Romecie 24 x 2.1

Słabo czytałeś.Pisałem,że Romet ma bardzo dobre opony Schwalbe Smart Sam.Opony nadają się w teren i nie tylko.

no dziewczynka akurat ma delikatna nóżkę)

Zależy która.

Zdziwiłbyś się,jak dzieciaki potrafią katować rowery.

Napisano

Nie ma to jak sformułować swoje zdanie na podstawie opinii z netu i nie napiszesz nam konkretów ponieważ nie oposiadasz Rometa.

Co do osprzętu opócz amora to jest praktycznie taki sam .

Poczytałem w necie ogólnie o pozostałych częściach jednej i drugiej firmy i stwierdzam że Author jest lepszy,

Więc takie odkrycia nie mają żadnego znaczenia.

PS

Opony o większej objętości dużo ładniej pochłaniają drobne nierówności.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...