Obes Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Ten Suntour z Rometa jak pracuje ? Inna sprawa , że dla dziecka nie ma to istotnego znaczenia , jak na razie większość w tej dyskusji się z Tobą nie zgadza.
Biera Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 ale co to ma do rzeczy, że większość się nie zgadza? jestem doskonale pewien swoich racji, bo miałem część poruszanych tu rowerów i amortyzatorów w ręce, jak ktoś stanie przy tych rowerach zamiast wypisywać co tam kto sądzi z internetowego obrazka to sam stwierdzi kto w tym temacie miał racje a kto nie. zresztą tak naprawdę, tylko Ty się odnosisz tutaj do jakości sprzętu nemo nawołuje do kupowania polskich produktów a tobo uważa, że nie warto kupować dobrego roweru, bo dziecko szybko wyrośnie. I tą ostatnią opinię szanuję, bo pochodzi od człowieka, który doświadczył tego sam, choć uważam że pojedynczy przypadek jest niemiarodajny;)
Obes Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Taak, ja też uważam, że nie warto przepłacać, ponieważ różnice w wyposażeniu nie robia na dziecku większego wrażenia, ponieważ 18 biegów sprawdzi się tak samo dobrze jak 21 , ponieważ dziecko nie będzie zwracało większej uwagi na różnice w pracy amortyzatora a waga w/w amortyzatorów jest podobnie wysoka, uważam (o czym pisałem), że zaoszczędone pieniądze lepiej dołożyć do nowego roweru, który w niedługim czasie trzeba będzie kupić. To Ty skrytykowałeś Rometa z automatu, nawet go nie testując, to ty pisałeś coś o sportowej geometrii jak by to było wyznacznikiem wartości roweru, co mogę więcej napisać ...
KeepeRPOL Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Aż musiałem sie zarejestrować po przeczytaniu waszych postów koledzy, zawsze wspieram polski produkt z wiadomych przyczyn, uważam że Polacy niczym nie odstępują od zagranicy a nawet przewyższają. Ale nie można porównywać akurat tych modeli Rometa i Authora. Author bije Rometa pod każdym względem prócz ceny i może siodełka bo w Authorze jest bardzo twarde, dziecko odczuwa po dłuższej jeździe. Jeden z kolegów wspomniał o widelcu że Romet ma twardy, nie dotykałem ale z opinii w necie podpisze sie pod tym komentarzem, co do Authora osobiście sprawdzałem i to jest bajka, mięciutki super przenosi drgania. Dla dziecka bo oczywiście to bierzemy pod uwagę jest jak najbardziej godny polecenia. Poczytałem w necie ogólnie o pozostałych częściach jednej i drugiej firmy i stwierdzam że Author jest lepszy, jest to oczywiście moja opinia, dodam jeszcze że nie pisaliście tutaj o oponach co wizualnie nie za dobrze wyglądają na Romecie 24 x 2.1 (i to jeszcze dla dziewczynki) a za to w Authorze jest oki 24" x 1,75". Kaseta: Sram PG-820 w necie jest opisany model Sram PG-830 ... się rozkręca... ...nie na ciężką nogę...(no dziewczynka akurat ma delikatna nóżkę) Więcej konkretów i wniosków napisze wam po komunii jak syn przetestuje Authora osobiście... Pozdrawiam Nie modę edytowac wiec dopisze jeszcze na drugim poście: Zgodzę sie z tezą ze dziecko wybiera rower po wyglądzie a nie osprzęcie ale to właśnie od tego jest rodzic by ten osprzęt był jak najlepszy dla swojego dziecka, wtedy na pewno spędzi z nim długie i udane podróże na ścieżkach rowerowych, a nie ma nic lepszego jak jazda rowerem i zwiedzanie niż siedzenie przed komputerem...
nemo2009 Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 dodam jeszcze że nie pisaliście tutaj o oponach co wizualnie nie za dobrze wyglądają na Romecie 24 x 2.1 Słabo czytałeś.Pisałem,że Romet ma bardzo dobre opony Schwalbe Smart Sam.Opony nadają się w teren i nie tylko. no dziewczynka akurat ma delikatna nóżkę) Zależy która. Zdziwiłbyś się,jak dzieciaki potrafią katować rowery.
Obes Napisano 3 Kwietnia 2012 Napisano 3 Kwietnia 2012 Nie ma to jak sformułować swoje zdanie na podstawie opinii z netu i nie napiszesz nam konkretów ponieważ nie oposiadasz Rometa. Co do osprzętu opócz amora to jest praktycznie taki sam . Poczytałem w necie ogólnie o pozostałych częściach jednej i drugiej firmy i stwierdzam że Author jest lepszy, Więc takie odkrycia nie mają żadnego znaczenia. PS Opony o większej objętości dużo ładniej pochłaniają drobne nierówności.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.