scyzoryk1215 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Witam, mam pytanie do znawców dotyczące licznika rowerowego, otóż mój problem polega na tym iż nowy licznik sigmy po przejechaniu kilku km odmówił posłuszeństwa, a co ciekawe gdy dotykam palcem czujnik licznika wtedy zaczyna działać i zlicza prędkość, lecz nie mam aż takich długich rąk aby w czasie jazdy jedną ciągle trzymać na widelcu :icon_confused: -nie mam pojęcia o co chodzi i czego to może być przyczyna (czyżbym posiadał jakąś super mega moc w dłoniach która potrafi chwilowo naprawiać zepsute układy elektroniczne ) dodam jeszcze to że wymieniłem baterię, próbowałem ustawiać czujnik względem magnesu w różnych pozycjach, odległościach i nic z tego nie wyszło, elektronika wygląda raczej na sprawną, prosiłbym o jakąś poradę, wskazówkę co mogę jeszcze uczynić lub może najlepiej od razu go wyrzucić, kupić nowy i nie zaśmiecać forum? tylko jaki skoro z każdym innym może być to samo
tobo Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Niektórzy mawiają że sportowa bryka jest przedłużeniem męskości jego posiadacza (takiego z zaburzonym poczuciem wartości), ty jesteś przedłużaczem dla komunikacji twojego licznika
analog82 Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Dobrze by bylo jakbys napisal z jakim modelem masz problem. Nie wiem czy to cos pomoze, ale mialem kiedys problem z licznikiem 1609sts. Tez sie zdazalo ze przestawal zliczac predkosc, czasami podczas jazdy, a czasami w ogole nie startowal. Poniewaz to byl juz 2 licznik bezprzewodowy sigmy (poprzedni ulegl uszkodzeniu), wzialem podstawke z poprzedniego i wymienilem. Minely 2 lata i problem sie nie powtorzyl. Jesli widzisz ze po docisnieciu jest ok i dziala to zakladam ze problem jest albo z samym licznikiem albo podstawka, bo nadajnik na widelcu caly czas dziala.
scyzoryk1215 Napisano 30 Marca 2012 Autor Napisano 30 Marca 2012 Niektórzy mawiają że sportowa bryka jest przedłużeniem męskości jego posiadacza (takiego z zaburzonym poczuciem wartości), ty jesteś przedłużaczem dla komunikacji twojego licznika haha być może nie wiem co dokładnie miałeś na myśli ale bardzo mi pomogłeś model licznika to sigma sport 1009
analog82 Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Rozumiem ze wersja przewodowa, dlatego pogadaj z kims w sklepie rowerowym lub wsrod znajomych kto moze miec podobny model lub wyzszy. Przelozysz swoj licznik na druga podstawke i zobacz czy to samo sie dzieje.
scyzoryk1215 Napisano 30 Marca 2012 Autor Napisano 30 Marca 2012 analog82 dzięki za dobre chęci spróbuję coś jeszcze z nim pokombinować ale chyba jednak będę musiał kupić jakiś inny (konkretniejszy)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.