Skocz do zawartości

[licznik] dziwny problem

scyzoryk1215

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam pytanie do znawców dotyczące licznika rowerowego, otóż mój problem polega na tym iż nowy licznik sigmy po przejechaniu kilku km odmówił posłuszeństwa, a co ciekawe gdy dotykam palcem czujnik licznika wtedy zaczyna działać i zlicza prędkość, lecz nie mam aż takich długich rąk aby w czasie jazdy jedną ciągle trzymać na widelcu :icon_confused: :icon_confused: -nie mam pojęcia o co chodzi i czego to może być przyczyna (czyżbym posiadał jakąś super mega moc w dłoniach :laugh: która potrafi chwilowo naprawiać zepsute układy elektroniczne :woot: ) dodam jeszcze to że wymieniłem baterię, próbowałem ustawiać czujnik względem magnesu w różnych pozycjach, odległościach i nic z tego nie wyszło, elektronika wygląda raczej na sprawną, prosiłbym o jakąś poradę, wskazówkę co mogę jeszcze uczynić lub może najlepiej od razu go wyrzucić, kupić nowy i nie zaśmiecać forum? tylko jaki skoro z każdym innym może być to samo :laugh:

Napisano

Niektórzy mawiają że sportowa bryka jest przedłużeniem męskości jego posiadacza (takiego z zaburzonym poczuciem wartości), ty jesteś przedłużaczem dla komunikacji twojego licznika :)

Napisano

Dobrze by bylo jakbys napisal z jakim modelem masz problem.

Nie wiem czy to cos pomoze, ale mialem kiedys problem z licznikiem 1609sts. Tez sie zdazalo ze przestawal zliczac predkosc, czasami podczas jazdy, a czasami w ogole nie startowal. Poniewaz to byl juz 2 licznik bezprzewodowy sigmy (poprzedni ulegl uszkodzeniu), wzialem podstawke z poprzedniego i wymienilem. Minely 2 lata i problem sie nie powtorzyl.

Jesli widzisz ze po docisnieciu jest ok i dziala to zakladam ze problem jest albo z samym licznikiem albo podstawka, bo nadajnik na widelcu caly czas dziala.

Napisano

Niektórzy mawiają że sportowa bryka jest przedłużeniem męskości jego posiadacza (takiego z zaburzonym poczuciem wartości), ty jesteś przedłużaczem dla komunikacji twojego licznika :)

haha być może :laugh: nie wiem co dokładnie miałeś na myśli ale bardzo mi pomogłeś :icon_cool:

model licznika to sigma sport 1009

Napisano

Rozumiem ze wersja przewodowa, dlatego pogadaj z kims w sklepie rowerowym lub wsrod znajomych kto moze miec podobny model lub wyzszy. Przelozysz swoj licznik na druga podstawke i zobacz czy to samo sie dzieje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...