nieborak Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Chyba od osi montażu hamulca do punktu maksymalnego wysunięcia klocka. Oryginalne mają 70 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 7 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Powiem więcej, oryginalne ramiona miały wystarczający zasięg żeby objąć koła 28". Niestety obecne nowsze hamulce, mają krótsze ramiona i taki zabieg jest niemożliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcind Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Czyli posiadając oryginalne hamulce z czasem można pomyśleć o innych kołach ?! Ponoć 28 są mniejsze jak już ktoś wspomniał ,czy jest to duża różnica ,czy wizualnie pasują ,nie wygląda to źle . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kresowiak Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Ja mojego sporta przerobiłem na ostre, IMO szkoda zabawy z wymianą kółek na 28ki, hamulcami, itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 9 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Pasować pasują o ile znajdziesz hamulce z dłuższymi ramionami. Nie rzuca się w oczy ten 1" różnicy. Sam tak jeżdżę od roku na swoim romecie sporcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 9 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 A jakie hamulce założyłeś? Tak naprawdę to nie jest 1", jeśli by tak było, to 27 byłyby o ten cal mniejsze. różnica jest między 622 a 630, czyli 4mm różnicy w promieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Kwietnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2012 Z przodu mam oryginalny hamulec z Rometa, na tyle musiałem wymienić na jakieś stare Shimano nexave Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegosz Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Sory za odświeżenie, ale mogę prosić właściciela jakiegoś sporta o zmierzenie dokładnie zasięgu hamulców (największego i najmniejszego) i z przodu i z tyłu? Nie mam dostępu do swojego roweru teraz a bardzo mi to potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikip Napisano 23 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 Ja ci mogę zmierzyć podam ci w tym temacie wymiary dziś o 15. Jeszcze jakby ktoś chciał to sprzedaje wszystkie części z mojego Rometa Sport bez kół więc jakby ktoś był zainteresowany proszę pisać na PW albo na mail mikipawlak@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.