thorian Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 W końcu mogę zaprezentować swój pierwszy rower MTB. Doczekał się "kilku" zmian, tak aby dostosować go do własnego widzimisię. Nie było walczenia o każdy gram, ale waga komponentów miała znaczenie. Miało być niezawodnie, sztywno (gdzie trzeba) i w miarę estetycznie i to udało się wg nie osiągnąć. Wagowo szału nie ma, ale jest kilka elementów, których los już jest przesądzony. Do wymiany koła, pedały, ew opony. Liczę wtedy na wagę ok 11 kg. Do magicznych 10, o których pisałem w innym temacie raczej nie zejdę, nie wymieniając przy tym większości komponentów. Może kiedyś... na razie odkrywam uroki jazdy w terenie rama: -- KTM Score 4.0 - 2402 amortyzator: -- Rock Shox RebaSL - 1594 damper -- DT Swiss M 210 - 270 stery: -- Ritchey PRO - 90 zacisk sztycy: -- Force 19 sztyca: -- Turner - 214 siodło: -- Pitchey PRO - 225 mostek: -- Easton EA70 - 139 kierownica: -- Easton EA70 - 164 rogi -- Smica - 58 gripy: -- SRAM X.0 - 191 przerzutka przód: -- Sh Deore - 174 przerzutka tylnia: -- SRAM X.9 - 221 korba: -- SRAM X.7 - 751 suport -- SRAM - 98 hamulce: -- Formula rx - 678 kaseta: -- Sh XT - 262 łańcuch: -- Sh XTR - 274 linki i pancerze: -- Clarks - 89 koła: -- Sunringle xmb - 2080 opony: -- Swable - 1063 dętki: -- Swable - 400 chwyty: -- xx - 53 pedały: -- M520 - 373 licznik: -- Sigma 906 - 40 RAZEM -- 11992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 tak jak mowisz na kolach i przejsciu na mleczko jestes wstanie zbic dobre pol kilograma rama jest dosc ciezka wiec lajt bike'a nie zlozysz i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Oj tam waga... Ale jaki piękny jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 tak jak mowisz na kolach i przejsciu na mleczko jestes wstanie zbic dobre pol kilograma rama jest dosc ciezka wiec lajt bike'a nie zlozysz i tak Nie wiem czym w tym przypadku miałby być lajt bajk ale mój full am z ramą cieższą o 100 gram ważył 9,7, więc się da, nie posiadał żadnych wątpliwych wytrzymałościowo wynalazków. No ale żeby to zrobić trzeba byłoby wymienić całą graciarnię, a to droga zabawa i niekoniecznie potem odczuwalna w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Piękna maszyna, przy fullu to dobra waga nie widzę celu obniżania wagi do 10 ale to już jest Twoja sugestia - piękny rowerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 29 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Bardzo ładny, daj więcej fotek Ciekawie mogłyby wyglądać tu czerwone/pomarańczowe pancerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Nie wiem czym w tym przypadku miałby być lajt bajk ale mój full am z ramą cieższą o 100 gram ważył 9,7, więc się da, nie posiadał żadnych wątpliwych wytrzymałościowo wynalazków. No ale żeby to zrobić trzeba byłoby wymienić całą graciarnię, a to droga zabawa i niekoniecznie potem odczuwalna w użytkowaniu. o tym tez mowie , zeby zejsc do 10kg, autor tematu musialby wymienic wszystko i bawic sie w wynalazki typu siodelka tune sztyce/kierownice kcnc przerabialem juz tak wylajtowane komponenty i do scigania nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darekc Napisano 4 Maja 2014 Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Amora sam ważyłeś? Bo wagi jego są o jakieś 100g większe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Edytowane 17 Grudnia 2014 przez grindz0ne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi