dalasss Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Czy mógłbym zamontować sztywny widelec do ramy 29er'a? Z braku pieniędzy nie będe mógł kupić pożądnego amortyzatora przez jakiś czas a dawanie 300 zł na słabego suntoura to też szkoda. Widelec, np. taki: http://allegro.pl/28-cr-mo-29er-przelaj-touring-i2241309091.html będzie dobry? Czy rama nie pójdzie w dół? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obes Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 O ile pójdzie w dól tego nie wiadomo ( na 99% pójdzie w dół), nie ma podanej wysokości widelca, w dodatku nie wiemy pod jaki skok amora zaprojektowana jest Twoja rama (80 m czy 100 mm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Widelec wygląda na standardowy, powinien więc mieć 39-40cm. Za mało do 29era. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Technicznie się da, praktycznie będziesz zniesmaczony geometrią i zachowaniem roweru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalasss Napisano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Amortyzator będzie miał skok 100mm. Natomiast ramy jeszcze konkretnej nie wybrałem. To w takim razie co radzicie zrobić? Chyba jednak muszę kupić jakiś najtańszy amortyzator bo z widelcem nie da rady... Pod skok 100mm powinien mieć ok. 485 mm więc ciężko będzie taki znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mentos Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ciężko, większość nawet jako zamiennik robi się zamiennie skok 80mm (minus SAG) z tego co sam szukałem/kupowałem. Ale w sumie kup najtańszego Suntoura w cenie sztywnej Salsy, przejeździsz a zostanie jako servisówka. To też jakieś rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalasss Napisano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Tak też zrobię, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi