Skocz do zawartości

[Do 700zł]Używany rower MTB

Gość kubalaw

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kubalaw
Napisano

Witam

Szukam roweru dla siebie do jazdy po asfaldzie i lesie.

Kombinowałem kupić używke Krossa Hexagona v3 bądź Arkusa VIP6.

Macie może jakieś propozycje?

mój rower z marketu w zeszłym tygodniu został skradziony.

pozdrawiam

Napisano

Możesz teraz kupić w Auchan nowego marketowca,za 699 zł.Ma całkiem dobry osprzęt,jak za tę cenę.Rower,to Horizon Specter.Produkcja made in Kross.

Gość kubalaw
Napisano

witam

jak na razie nie dostałem żadnej konkretnej odpowiedzi.

Mam opcje na Hexagona v3 za okolo 300zl ( do wymiany amoryzator, kaseta, i łańcuch, pozatym pozdzierany fest) opłaca się?

proszę o kolejne propozycje

pozdrawiam

Napisano

ten rower z auchan calkiem calkiem tylko korba lipna, moj wujek kupil rower gorski graphite czy jakos tak w tesco bez amorow za okolo 300 zl i zrobil na nim conajmniej 70 tys km, wiem ze wymienil tylnie kolo i siodlo a zy cos wiecej to nie wiem

na Twoim miejscu kupilbym rower uzywany w kiepskim stanie wizualnym i naprawil na uzywanych czesciach

Napisano

moj wujek kupil rower gorski graphite czy jakos tak w tesco bez amorow za okolo 300 zl i zrobil na nim conajmniej 70 tys km, wiem ze wymienil tylnie kolo i siodlo a zy cos wiecej to nie wiem

hola hola koleego, chyba Ci się przypadkiem zero wcisło, bo cały napęd musiałby być wymieniany z 10 razy, co przewyższyło by wartość roweru dziesięciokrotnie

Rowerów z marketu nie kupujemy !!!

Gość kubalaw
Napisano

a co myślicie o tym?

Mam opcje na Hexagona v3 za okolo 300zl ( do wymiany amoryzator, kaseta, i łańcuch, pozatym pozdzierany fest) opłaca się?

Napisano

wg mnie się nie opłaca, bo koszty jakie włożysz będą wartością roweru ( działający amorek +/- 200zł+ zależy jakiej klasy wybierzesz pozostałe cześci, wyjdzie prawie 300zł). Spójrz wyżej na podane przeze mnie linki z dwoma rowerumi, naprawdę Cie nie przekonują :)? Nowe to jednak nowe + gwarancja :)

Gość kubalaw
Napisano

Hexagon v2 w ostateczności mogłby być, ten drugi za drogi jak dla mnie.

Czyli lepiej kupić coś nowego niż używane do remontu??

Myślałem o jakimś sztywnym widelcu do tego v3. Tu jeszce pytanie jaki sztywny widelec i jaka kasete do tego używanego v3 i ile może kosztować?? i co o tym myślicie?

Napisano

Hexagon v2 w ostateczności mogłby być, ten drugi za drogi jak dla mnie.

Czyli lepiej kupić coś nowego niż używane do remontu??

Myślałem o jakimś sztywnym widelcu do tego v3. Tu jeszce pytanie jaki sztywny widelec i jaka kasete do tego używanego v3 i ile może kosztować?? i co o tym myślicie?

jeśli mogę zabrać głos.. sam niedawno kupiłem jeden z rowerów polecanych przez kolegę Froop'a, a jest to hex v2 tylko, że z 2010 roku ale widzę, że osprzęt jest identyczny:) ja jestem zadowolony, na moje potrzeby starcza, nie szaleję nim po nie wiadomo jakich dziurach, ale korzeni nie unikam:) nie wiem tylko co jeśli chodzi o ewentualną wymianę amora bo nie wiem jakie stery tam są (1'' czy 1/8 ''). Po prostu nie interesuje mnie to póki co. Gorzej jak przyjdzie amor wymienić a tam będzie 1"ster;;p

pozdrawiam, i życzę słusznych decyzji:)

Napisano

hola hola koleego, chyba Ci się przypadkiem zero wcisło, bo cały napęd musiałby być wymieniany z 10 razy, co przewyższyło by wartość roweru dziesięciokrotnie

Rowerów z marketu nie kupujemy !!!

co wymienil to zapytam bo sam jestem ciekaw, a i sprawdze przebieg

a w jakim rowerze sie naped nie zuzywa ?

Napisano

Używki się nie opłaca kupować, po pierwsze, jeśli tyle masz do wymiany to oznacza, że rower był używany przez duże U, zresztą porządne obdrapanie ramy też mówi o tym, że pewnie jakieś gleby były, a aluminium nie jest niezniszczalne, jak będzie za bardzo zmęczone to pęknie.

Po drugie w tym heksie v3 chyba jest wolnobieg - koszt z łańcuchem pewnie z 50zł, przy czym nie masz gwarancji, że korba to przyjmie (nie znasz przebiegu roweru), może być tak, że korba też będzie do wymiany. Jak kaseta/wolnobieg jest do wymiany i to widać to przebieg pewnie z 5tys - to oznacza, że przerzutka z tyłu, może mieć już takie luzy, że nie da jej się wyregulować.

Kup V2 nowe i na gwarancji - a ze zdjęcia wydaje mi się, że stery w jednym i drugim to 1" (pewności nie mam)

Napisano
Kup V2 nowe i na gwarancji - a ze zdjęcia wydaje mi się, że stery w jednym i drugim to 1" (pewności nie mam)

obyś nie miała racji;)

Napisano

1,1/8 w Heksagonie dwójce na 100% w Kandsie też

czyli można rzec że hexagon v2 szło by jakoś stuningowac w sensie amor i naped?

Napisano
czyli można rzec że hexagon v2 szło by jakoś stuningowac w sensie amor i naped?

Jeśli faktycznie są tam stery 1 1/8 to tak

edit:

a napęd to można i bez tego tuningować ;)

Napisano

Podepnę się trochę pod temat, bo przewinął się Horizon Specter z Auchan. Czy ktoś zechciałby się bliżej przyjrzeć temu modelowi? Opisany jest jako wyprodukowany i złożony w Polsce. Tylne biegi Altus, widelec Suntour XTC v.4, aluminiowe obręcze stożkowe no i ta aluminiowa rama. Czy jest to sprzęt, który w dalszym ciągu zalicza się do makrokeszy czy można by go było już nazwać najtańszym, najprostszym ROWEREM?

Napisano
Horizon Specter z Auchan. Czy ktoś zechciałby się bliżej przyjrzeć temu modelowi? Opisany jest jako wyprodukowany i złożony w Polsce. Tylne biegi Altus, widelec Suntour XTC v.4, aluminiowe obręcze stożkowe no i ta aluminiowa rama. Czy jest to sprzęt, który w dalszym ciągu zalicza się do

Napisałem już wcześniej.jest to rower wyprodukowany przez Krossa.Firma Horizon nic nie produkuje.To firma handlowa,sprzedaje rowery Kross pod własną marką dla marketów.Ten konkretny model widziałem w Auchan.Prezentuje się całkiem nieżle.Osprzęt markowy Shimano,rama Krossa aluminiowa.Ramy są dostępne w wielkości 19" i 21".Niskie osoby muszą się obejść smakiem.Co do tematu autora,rower proponowany przeze mnie,to przemalowany Kross Hexagon V3.Cena niska,no logo mozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzże nie zachwyca,ale rower w porządku.Jest jeszcze do kupienia wersja damska(17").Modele są w kolorze modnej czerwieni.

Napisano
Ile masz wzrostu?

Jeśli to było pytanie do mnie to 185cm. Przymierzałem się w Auchan to tego Spectera w rozmiarze 21'' i wydaje się być w porządku i sprawia wrażenie solidnego wykonania, ale jak się człowiek na forum naczyta, że w markecie się roweru nie kupuje i kropka to wolałem zapytać (nie bez obawy, że najzwyczajniej w świecie zostanę zmieszany z błotem za sam pomysł zakupu w takim miejscu).

Napisano

wg. mnie to gdzie kupujesz rower nie ma znaczenia, wszystko zalezy czego od roweru oczekujesz i jak bedziesz uzytkowal rower, ten rower w auchan ogladalem i jest okey jedynie korba lipna, no ale to mozna zmienic z czasem

Sam swego czasu kupilem rowr marketowy active i milo go wspominam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...