Skocz do zawartości

[kaseta] CS-HG40 Mega Range vs. CS-HG30

brydzia61

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

w związku z kradzieżą tylnego koła w mym rowerze :verymad: jestem na etapie kompletowania nowego.

Na allegro wybrałam już obręcz z piastem pod kasetę. Ze względu na koszty przesyłki :icon_cool: chciałabym od tego samego sprzedawcy kupić kasetę.

Byłam już prawie zdecydowana na kupno identycznej kasety co skradziona, czyli SHIMANO CS-HG30 8-RZ (cena 34,90 zł) byłam z niej zadowolona i również kolorystyka mi odpowiada :sweat: ale zaczęłam zastanawiać się czy nie warto wydać by dodatkowo 9 złotych i nie wypróbować SHIMANO MEGA RANGE CS-HG40 8-RZ (cena 43,90 zł).

Nie chciałabym kierować się zasadą 'droższe więc na pewno lepsze' ale określenie przewagi jednej kasety nad druga to już chyba dla mnie za dużo, dlatego doświadczonych rowerzystów i znawców tematu uprzejmie proszę o podpowiedź czy zachować 9 złotych i wybrać to co już znam czy może warto dołożyć i wypróbować Mega Range?

Z góry wielkie dzięki.

brydzia61

Napisano

z tego co widzę to one się różnią jedynie ilością zębów na największej koronce no i wagą. na megarange powinno się łatwiej podjeżdżać pod górę. ale chyba ważne jest jeszcze jaką masz z tyłu przerzutkę bo z tego co się orientuję nie każda obsłuży taką rozpiętość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...