montell81 Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Witam czy ktoś z was mógłby polecić nogawki na wiosenne dni i letnie wieczory w cenie ok. 100zł przeznaczenie MTB Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 30 Marca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Mimo są ok. Tanie i dobrze wykonane: http://www.cycleshop.pl/mimo-nogawki-rowerowe,id1137.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Ja mam nogawki Silvini (około 70zł) i kolejny sezon świetnie się sprawują. Z innych firmy z pewnością Biemme (nie wiem czy nie ponad 100zł) będzie dobre, ewentualnie Accent'a też są całkiem przyzwoite (50zł). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Nie musisz wydawac 100zl na dobre nogawki. Tu masz dobre, sprawdzone i jeszcze uszyją Ci na odpowiedni rozmiar: Nogawki cienkie czarne : BCM i cieplejsze: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/nogawki_ocieplane_czarne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2012 Trochę poza temat... Ale z ciekawości zerknąłem co ma teraz BCM w ofercie i jak widzę, to ma w fajnej cenie całe komplety ciuszków, poza spodenkami i koszulką, bluza jeszcze i chusta. Oby tylko nowa wkładka była lepsza od tej stosowanej jakiś czas temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Właśnie chciałem zapytać czy mieliście doświadczenie z nogawkami nieocieplanymi z BCM i czy jest kłopot z doborem rozmiaru bo wiadomo, że noga nodze nie równa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Nogawki raczej zawsze powinny dobrze leżeć, nawet jak będą ciut za luźne to podtrzymuje je nogawka spodenek. Gorzej sprawa wygląda z rękawkami, bo rękaw koszulki zwykle nie jest na tyle obcisły... To tak ogółem, BCM jak większość producentów, nie podaje rozmiarówki rękawków i nogawek, a nie jest ona z pewnością odpowiednikiem ogólnej tabeli,która się tyczy pozostałych części garderoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2012 Ja mam nogawki ocieplane BCM Vezuvio, 177cm, 70 kg wagi wiec raczej szczupla budowa ciała i mam M-ki. Na początku chciałem wymienić na L, ale po prztestowaniu stwierdziłem, że leżą dobrze. Myślę jednak, że L-ki też byłby dobre. Generalnie polecam. Wziąłem wersję Vezuvio z uwagi na sciągacz sylikonowy, a nie z gumy żyłkowanej, ale nie ma to jednak znaczenia, bo nogawki i tak głównie trzymane są przez spodnie. Za to osblaski na łydkach są całkiem znośne;) / Może da to jakiś punkt odniesienia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peterp079 Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 To tak ogółem, BCM jak większość producentów, nie podaje rozmiarówki rękawków i nogawek, a nie jest ona z pewnością odpowiednikiem ogólnej tabeli,która się tyczy pozostałych części garderoby. Patrz trzeci obrazek do lewej tuż poniżej opisu produktu w linku poniżej: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/rekawki_ocieplane_czarne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek87 Napisano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2012 Tabelka jest faktycznie, ale nie do końca bym się sugerował, przynajmniej jeżeli chodzi o górę. Na początku kupiłem bluzę M-kę (zgodnie z tabelką) i była duuużo za mała. Potem zamówiełm L-kę i XL-kę do przymiarki i dużo lepiej czuczłem się w większej. L też co prawda była dobra, ale tylko na bieliznę i nic już bym pod nią nie włożył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2012 Odgrzebię trochę temat, ale myślę, że czas ku temu sprzyja. Chodzi o nogawki. Jeden z Was zaproponował http://sklep.bcmnowatex.com.pl/pl/shop/nogawki_cienkie_czarne.html Zakupiłem. Jakość wykonania i materiału bez zarzutu. Jest jeden ale poważny minus. Brak suwaka na spodzie nogawki sprawia, że zakładanie i ściąganie nogawki przy wilgotnej od potu nodze to istna katorga. Nie mówiąc już, że nie ma możliwości założenia/zdjęcia nogawki nie zdejmując buta. To sprawia, że podczas wycieczki rowerowej nogawki stają się mało praktyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.