bastard83 Napisano Sobota o 20:40 Napisano Sobota o 20:40 (edytowane) Zgodzę się, że jeżeli synchronizacja się rozjeżdża na tyle że to widać to to jest lipa. Co do doświadczenia, zmontowałem kilkadziesiąt filmów w Shotcut, więc nie wiem czy można to nazwać doświadczeniem ale na moje potrzeby i możliwości to wystarcza. Dzięki za te klapsy, chyba zacznę tak robić, będzie łatwiej dopasować. Ale też problemem jest to, że przynajmniej film to kilkanaście albo i więcej plików i każdy z nich trzeba dopasować. Co do mikrofonu Rode to masz rację, pliki zgrywa się przez USB, zresztą tak samo jak wspomniany przeze mnie zestaw. Nie wiem czemu to mi wyleciało. Co do kamerki myślałem nad nowszą, ale było by to DJI Osmo Action 4 może 5. I teraz jak tak myślę, jak bym kupił nowszą kamerkę która ma lepsze mikrofony to już o te 500 zł, które chciałem przeznaczyć na dodatkowe mikrofony, miałbym taniej kamerkę. Może sama kamerka dała by radę. A do DJI chyba można dokupić nadajniki, nie tanio ale można. Edytowane Sobota o 20:40 przez bastard83 Cytuj
zekker Napisano Niedziela o 08:11 Napisano Niedziela o 08:11 Jeżeli problemem jest mocowanie przenoszące drgania na kamerkę i jej mikrofony, to zmiana kamerki chyba niewiele zmieni. Cytuj
bastard83 Napisano Niedziela o 10:37 Napisano Niedziela o 10:37 No to fakt. To było tan nagrane testowo. Jakieś 90 procent to nagrywane mam z klaty, czasem zdejmę i pomacham ręką. I takim przypadku wydaje mi się że nawet te mikrofony GP h8 dawały radę. Oczywiście z osłoną przeciwietrznąn i wyłączonym trybem windy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi