paul997 Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Z tym powerbankiem to musiałbym trochę porzeźbić, żeby go na stałe podpiąć do kamery. Mam taki dekielek podwodny i może w nim da się wyrzeźbić dziurkę. Baterii obawiam się, że nie da się dokupić, bo to typowy chińczyk z logiem importera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHUDY150 Napisano 28 Września 2015 Udostępnij Napisano 28 Września 2015 Ale po co będziesz dziurawił zakrywkę? Poprostu ją odkręć. A jak będzie padać, to naciągnij prezerwatywę. W niej możesz zrobić delikatny otworek na przewód. Sprawdzone. Działa. Tylko trzeba pamiętać aby gumki już nie zakładać na interes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Oooooo, super pomysł! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shah Napisano 29 Września 2015 Udostępnij Napisano 29 Września 2015 Ja zdecydowałem się na Soocoo S70. 1 października będą po 89.90 $. Zobaczymy co to warte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magda906 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 A może kamera Manta mm336 Pro? Tutaj http://www.swiatobrazu.pl/manta-mm336-pro--kamera-sportowa-nie-tylko-dla-profesjonalistow-32592.html dość szczegółowy opis tej kamerki. Nie używałam, ale wiele osób sobei chwali ich produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belinea Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 (edytowane) Podpowiecie, która niedroga kamera ma na tyle mocną baterię, że wytrzyma mi 2,5h nagrywania bez przerwy? Moja Redleaf RD32 po 1,5 roku intensywnego użytkowania kończy się po około 1,5h. Na Redleafa wydałem 400 zł, ale coś dobrego w tym budżecie jest pewnie nierealne. Załóżmy 1000 zł, ale im taniej tym lepiej. szczerze mówiąc to wszystkie kamerki, łącznie z gopro trzymają na baterii do 1,5h. Wspomniany xblitz również ma 1,5h. To chyba nie jest przypadek. Po prostu tego rodzaju baterie, procesory obrazu itd, mają pewne ograniczenia techniczne co do poboru prądu. Edytowane 5 Października 2015 przez belinea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHUDY150 Napisano 5 Października 2015 Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Dochodzi też wielkość ogniw. Nie bardzo da się upchnąć czegoś większego do takiej małej obudowy. Do SjCam jest wodoszczelna obudowa z wyprowadzonym przewodem zasilającym. Przeznaczona niby jest do modelu 5000, ale bez problemu wejdą i działają wszystkie o takim samym kształcie. Nie ma problemu z podpięciem dodatkowego zasilania i wodoszczelności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 szczerze mówiąc to wszystkie kamerki, łącznie z gopro trzymają na baterii do 1,5h. Wspomniany xblitz również ma 1,5h. To chyba nie jest przypadek. Po prostu tego rodzaju baterie, procesory obrazu itd, mają pewne ograniczenia techniczne co do poboru prądu. Niekoniecznie, Pierwsza i druga generacja kamerek Go Pro trzymala do 3 godz. ciaglego nagrywania (sam posiadalem Go Pro Hero 1) i na mrozie przy -8 nagrala mi ponad 3h materialu przy ustawieniach 720p 60fps). Jesli chodzi o kamerki do 1000zl oprocz wczesniejszych wersji Go Pro, to Garmin Virb, Sony, Contour Roam trzymaja okolo 2,5 h nagrywania. Wszystkie inne zazwyczaj chinskie trzymaja okolo 1:15- 1,5 h czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paul997 Napisano 16 Października 2015 Udostępnij Napisano 16 Października 2015 Contour Roam To jest to, o co mi chodziło! Lekka, nieduża, bateria długo trzyma. Jak będzie budżet, to zmieniam na tego Contoura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 17 Października 2015 Udostępnij Napisano 17 Października 2015 W czeskim Lidlu (a być może kiedyś i w naszym) ma być takie "cuś" - to tak a propos kamer sportowych z Biedronki: http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=38473 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHUDY150 Napisano 18 Października 2015 Udostępnij Napisano 18 Października 2015 Tak trchę z innej beczki. Próbowaliście może zrobić jakieś niewielkie oświetlenie wspomagające do kamerki? Chodzi o wsadzanie kamery na wysięgniku w różne dziurska i ewentualnie pod wodą na niewielki zasięg. Najlepiej wodoszczelne. Próbowałem z małą latarką, ale za bardzo skupia się światło. A przy dyfuzorze jest go zbyt mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 19 Października 2015 Udostępnij Napisano 19 Października 2015 Convoy S2 jest mały, albo jakaś sprytna czołówka i na trytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belinea Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Niekoniecznie, Pierwsza i druga generacja kamerek Go Pro trzymala do 3 godz. ciaglego nagrywania (sam posiadalem Go Pro Hero 1) i na mrozie przy -8 nagrala mi ponad 3h materialu przy ustawieniach 720p 60fps). Jesli chodzi o kamerki do 1000zl oprocz wczesniejszych wersji Go Pro, to Garmin Virb, Sony, Contour Roam trzymaja okolo 2,5 h nagrywania. Wszystkie inne zazwyczaj chinskie trzymaja okolo 1:15- 1,5 h czasu. z tego co pamiętam to tam nie byłło wifi. No i słabszy procesor obrazu - stąd taki wynik. Obecne standardy są troche inne. W czeskim Lidlu (a być może kiedyś i w naszym) ma być takie "cuś" - to tak a propos kamer sportowych z Biedronki: według mnie za bardzo wystaje soczewka co może być problematyczne. Po drugie będzie zbierać światło z otoczenia a co za tym idzie będą bliki i nieostry obraz. Nie ma co się oszukiwać - wszystkie te konstrukcje Xblitz Extreme etc. oparte są na sprawdzonym patencie GoPro i podobnych rozmiarach. Takie małe porównanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHUDY150 Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Convoy S2 jest mały, albo jakaś sprytna czołówka i na trytki. Latarka tej wielkości jest za ciężka i ma za duże rozmiary. Czołówka może by dała radę, ale myślałem o odprowadzeniu zasilania i włącznika w okolice rękojeści. Bardziej będę kombinował z jakimiś diodami po bokach. Mała i lekka konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarusblitz Napisano 20 Października 2015 Udostępnij Napisano 20 Października 2015 z tego co pamiętam to tam nie byłło wifi. No i słabszy procesor obrazu - stąd taki wynik. Obecne standardy są troche inne. Tylko, ze post dotyczy zapytania o kamerki o dlugim czasie nagrywania na baterii, a "pytajacy" posiadal bodajze 1 generacje Redlieve. Natomiast co do obecnych standardow, to takze sie nie zgadzam, bo firma Hero twierdzila wrecz przeciwnie przy wejsciu kamerek Go Pro 3, ze mimo wprowadzeniu wifi, lcd kamerka miala nagrywac rownie dlugo co poprzednie modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Latarka tej wielkości jest za ciężka i ma za duże rozmiary. Na pewno? Jakby tak odłączyć część baterii i włącznika, tak jak masz na myśli i po kabelku wyjdzie mikroskopijna o sporej mocy latareczka. W części z diodą można byłoby wlutować przewód i zalać go jakąś gumą, taką np. tę, którą lepi się szyby samochodowe (podjechać do jakiegoś warsztatu zajmującego się wymianą szyb i poprosić o odrobinę gumowej masy, nowa tuba około 20-30 zł kosztuje, ale po otwarciu, trzeba zużyć całą zawartość, bo wyschnie). Nawet będzie estetycznie wyglądać. Z drugą częścią zrobiłbym podobnie, a do tego użył jakiegoś taniego body z innej latarki. Wejdź na swiatelka.pl i tam popytaj. Może ktoś podpowie jak przerobić twoją latarkę, bądź to zrobi, albo zaproponuje inne, lepsze rozwiązanie. Edytowane 21 Października 2015 przez realkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sitek Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 Czy ktoś używa takiego Ekena 9 ? http://www.just4smart.pl/pl/n/5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 21 Października 2015 Udostępnij Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Szkoda, że nie ma nocnego filmu. Jaką kamerę zaproponujecie do nocnych zdjęć? Ps. Czytam wątek, ale do żadnych wniosków nie doszedłem. W dzień każda kamera wszystko nagra, a nocą, gdy jadę w nocy i świeci się tylko latarka, niech będzie że mocna, to zdjęcia wychodzą żałosne. Natrafiam na różne zwierzęta, dziwne miejsca i jakoś tak szkoda, bo mógłby być fajny materiał. Edytowane 21 Października 2015 przez realkrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHUDY150 Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Po zmroku, to tylko"SCT-RUBIN". Kręci filmy i robi zdjęcia. A przy tym bardzo dobrze widzi w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 22 Października 2015 Udostępnij Napisano 22 Października 2015 Problem w tym, że nie da się kupić na Allegro i nie zmieści się na kierownicy , a ja poważnie pytam. Jedne kamery w nocy lepiej dają sobie radę, a inne gorzej - trochę jak z kamerami samochodowymi. Może po prostu zainwestować w lepszą kamerę samochodową, a może lepiej sprawdzają się kamery od dużych producentów i jak ktoś ma doświadczenie, to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team adamos Napisano 27 Października 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Jeśli chodzi o nocne filmowanie, to tutaj najlepsze będzie chyba Sony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CHUDY150 Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 W nocy jeszcze dale radę sj5000+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
realkrzysiek Napisano 28 Października 2015 Udostępnij Napisano 28 Października 2015 W nocy jeszcze dale radę sj5000+. - strzał w dziesiątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
belinea Napisano 30 Października 2015 Udostępnij Napisano 30 Października 2015 (edytowane) Natomiast jeśli będziecie jechać poza miastem i tylko światla samochod będą oświetlać drogę to dalej niż 30 metrów pewnie kamera i tak nie nagra. Nie ma cudów. Edytowane 30 Października 2015 przez belinea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandacz Napisano 8 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Biedronka, gazetka "Więcej świątecznych prezentów", str. 44 - GoPro Hero (CHDHA-301), 499,00 zł, od 07.12.2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi