tommek7 Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 Witajcie. Prace nad rowerem trwają nadal. Wcześniej opisałem tu jak poradziłem sobie z doprowadzeniem przedniego amortyzatora do iedalnego stanu, tym razem przyszedł czas na napęd... Niedługo BikeMaraton także chce wszystko doprowadzić do perfekcji. Przed przerwą nigdy nie dbałem o łańcuch oraz dobre smarowanie, kiedyś lałem tam jakis zwykły olej oraz smar. Skutkowało to tym, iz łańcuch był zawsze zafajdany i pokryty grubą warstwą brudu. Dzis postanowiłem to zmienić, kupiłem FL cross country i dokładnie wyszejkowałem łańcuch. Co się okazało... po nasmarowaniu czuć na pedałach duże wibracje oraz klekoczenie. Wiąże to z faktem, iż o ile łańcuch był pokryty galaretą to nie było to tak odczuwalne jak teraz po dokładnym oczyszczeniu. Co dalej robić? Spotkałem jakiegoś mechanika, który po przełożeniu na 2 najmniejsze tryby orzekł, że łańcuch jest już zbyt wyciągnięty, więcej nie umiał powiedzieć. Udało mi się zaobserwować, że łańcuch dostaje dużych wibracji przy wyjściu z tylnej kasety. Łańcuch jest również dość stary, na pewno ma juz dobre 3k km. Przerzutki chodzą dobrze i nie przeskakują podczas jazdy. Kaseta ma 7 rzędów. Proszę o jakieś sugestie Domyślam się, że ratuje mnie nowy łańcuch i tylna kaseta... ale wolę poznać wasz punkt widzenia. Pozdrawiam wszystkich.
marpok Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 W Łańcuch jest również dość stary, na pewno ma juz dobre 3k km. Domyślam się, że ratuje mnie nowy łańcuch i tylna kaseta Dobrze sie domyslasz ...nie wiem ile zrobiles na tej kasecie ale lancuch na 100% do wymiany.
tommek7 Napisano 28 Marca 2012 Autor Napisano 28 Marca 2012 No własnie nie wiem ile w tym prawdy, ale kasete tez powinno się również wymienić tak? No kaseta tyle samo, albo i więcej:) Co mi polecicie, dotychczasowa konfiguracja to: Łańcuch: Shimano cn-ug51 Kaseta: 7 rzędów cs-hg30 Zębatki nie umiem odczytać, ale jest naklejka Shimano IG. Co byście mi polecili? Wolałbym wymienić na coś dobrego hmm może do 200zł za kasete+łańcuch? Preferowałbym łańcuch, w który moóżna wmontować spinkę. Tylko widzę, że tu może pojawić się problem z tymi 7 rzędami... Szczerze mówiąc tyle biegów mi wystarcza, a dwa nie chcę kupować nowych manetek. JEst jeszcze coś sensownego w 7 rzędach?
javman Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 masz rozciagniety nieco lancuch i zawsze po smarowaniu tak jest, pojeździj chwile i zobaczysz ze to ustanie, ja bym nie zmienial poki nie zacznie przeskakiwac lancuch...
lyndowss Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Napęd bardzo budżetowy i mam podobną sytuację. Zajeżdżam póki co napęd aż nie będzie można na tym jeździć. Tylko korby trochę szkoda, ale trudno. Dobrze Ci powiedział, że łańcuch jest rozciągnięty. Co Ty byś chciał, żeby jeszcze rozwijał? Pokaż zdjęcie tylnych zębatek. 200zł na sam łańcuch i kasetę 7 rzędową to przesada. Zamkniesz się z tym w 70zł, albo i mniej.
vitesse Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 łancuch zmien na tym nie jezdzij szkoda korby i kasety
nemo2009 Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Łańcuch: Shimano cn-ug51 Kaseta: 7 rzędów cs-hg30 Można kupić kasetę HG 41 i łańcuch Sram PC 830(ze spinką).Nowy łańcuch trzeba skrócić do rozmiarów tego starego.
nemo2009 Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 a dokladniej do ilosci ogniw Tak,musi być ta sama ilość ogniw.
Integral Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Cześć. Jako, że nie chciałbym robić bałaganu i zakładać nowego tematu, myślę, że mógłbym się podpiąć. Dziedzina- domyślam się, że ta sama. Zrobiłem, jak kolega wyżej napisał- zdjąłem łańcuch, shake, mycie kasety płynem do mycia naczyń, koronki korby potraktowałem benzyną, przerzutkę rozebrałem. Złożyłem, naoliwiłem. Efekt: http://www.youtube.com/watch?v=IIKODG3nFpA&feature=youtu.be Przejechane przez 3 lata 1200-1500km, kaseta HG-50, łańcuch HG-53. Korba- FC M442. Czy na podstawie filmu można coś powiedzieć? Zrobiłem także zdjęcia- mam nadzieję, że okażą się przydatne: Pozdrawiam, Adam.
lyndowss Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Tak właściwie to w czym problem? Łańcuch to nie jest do końca przesmarowany. Ja rozumiem, że nie chciałeś aby się z niego lał olej, ale więcej smaru polecam, bo z tego co widzę to chodzi na w pół sucho. Chyba, że to Finish Line Teflon. Ten smar się nie nadaje do smarowania łańcucha, bo szybko schodzi i po 30km to go nie ma.
Integral Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 Olej to czerwony Finish Line. Całe szczęście mam małą tubkę. Temat rozwiązany Na wózku jest element ograniczający wychył łańcucha poza obszar wózka właśnie. A w moim przypadku łańcuch ślizgał się po tym wypuście. Wstyd trochę :> Pozdrawiam, Adam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.