Skocz do zawartości

[rower] evado 1.2 2011 czy hexagon v6 2011

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Zastanawiam się który z poniższych rowerów wybrać. Sam jestem laikiem jeżeli chodzi o osprzęt itd. więc proszę o pomoc pod tym kątem. Roweru będę używał głównie do jazdy po mieście ale od czasu do czasu na wycieczki w teren. Jaki rower moglibyście ewentualnie polecić w podobnym przedziale cenowym. Dzięki z góry :)

http://www.kross.pl/.../mtb/hexagon-v6

http://www.kross.pl/...cross/evado-1-2

Napisano
Roweru będę używał głównie do jazdy po mieście ale od czasu do czasu na wycieczki w teren.

Kross Evado,jeśli ten teren nie będzie zbyt wymagający(polne,leśne ścieżki).

Napisano

Ja szukałem Evado 1.2 i w Poznaniu zostały pojedyncze sztuki. Upewnij się więc, że jest dostępny jeszcze w sklepie i to w twoim rozmiarze. Sam wylądowałem z Evado 2.0 z 2012 roku:D

Napisano

Ja szukałem Evado 1.2 i w Poznaniu zostały pojedyncze sztuki. Upewnij się więc, że jest dostępny jeszcze w sklepie i to w twoim rozmiarze. Sam wylądowałem z Evado 2.0 z 2012 roku:D

i jak Ci się nim jeździ?

Napisano
Sam wylądowałem z Evado 2.0 z 2012 roku

Jeden drobiazg różni Kross Evado 1,2 z 2011r od Evado 2.0 z 2012r.Jest to liczba biegów,nowszy ma ich mniej(wolnobieg zamiast kasety).

Może Romet Orkan zamiast Krossa?

Napisano

Jakoś Romet nie kojarzy mi się najlepiej...

To dziwne, bo mi się kojarzy pozytywnie. Mam MTB Rometa od 18 lat i zostało w nim jeszcze sporo oryginalnych części.

Napisano

HashMap, bo kiedyś romet to była marka, na dzień dzisiejszy robią rowery i akcesoria marnej jakości. Pozwalają sobie na produkowanie "fulli" za 700zł i innych takich. Po za tym trafili do marketów, a tam przynajmniej w zeszłym roku sprzedawali całą serię rowerów w których nie szło w pełni stabilnie przykręcić kierownicy :/

Napisano

Cześć,

Zastanawiam się który z poniższych rowerów wybrać. Sam jestem laikiem jeżeli chodzi o osprzęt itd. więc proszę o pomoc pod tym kątem. Roweru będę używał głównie do jazdy po mieście ale od czasu do czasu na wycieczki w teren. Jaki rower moglibyście ewentualnie polecić w podobnym przedziale cenowym. Dzięki z góry :)

przy takich potrzebach najrozsądniej wybrać coś na kołach 28" (treking lub cros)

za 1500zł da się wyszukać łatwo na aukcji rower "jak nowy" z osprzetem slx/xt (dla niewtajemniczonych bardzo górna półka jakosciowa)

np ten lolega niedawno nabył za 1500zł EXTRA BULLS CROSS MOVER SHIMANO XT SLX OKAZJA !!! (2192051731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

na początek trzeba określić jaki rozmiar ramy potrzeba???

Napisano

i jak Ci się nim jeździ?

Jeździ się bardzo fajnie, choć po lekturze niektórych tematów zastanawiam się czy nie trzeba było kupić Orkana 2.0.

Są przypadki - szybka jazda na asfalcie - że brakuje tego 8 biegu z tyłu.

Napisano

przy takich potrzebach najrozsądniej wybrać coś na kołach 28" (treking lub cros)

za 1500zł da się wyszukać łatwo na aukcji rower "jak nowy" z osprzetem slx/xt (dla niewtajemniczonych bardzo górna półka jakosciowa)

np ten lolega niedawno nabył za 1500zł EXTRA BULLS CROSS MOVER SHIMANO XT SLX OKAZJA !!! (2192051731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

na początek trzeba określić jaki rozmiar ramy potrzeba???

Niestety takich aukcji jest mało... ale dzięki za podsunięcie fajnego pomysłu :) Rozmiar to około 21" na wzrost 188 będzie chyba okej.

Napisano
HashMap, bo kiedyś romet to była marka, na dzień dzisiejszy robią rowery i akcesoria marnej jakości. Pozwalają sobie na produkowanie "fulli" za 700zł i innych takich. Po za tym trafili do marketów, a tam przynajmniej w zeszłym roku sprzedawali całą serię rowerów w których nie szło w pełni stabilnie przykręcić kierownicy :/

Iza mylisz fakty.Rowerów z logo Romet nie zobaczysz w marketach.Owszem firma Arkus_Romet sprzedaje rowery do marketów,ale nie z logiem Romet.Tak robi też Kross i inne firmy.

Napisano
.Rowerów z logo Romet nie zobaczysz w marketach

jak poszukasz to znajdziesz, w zeszłym roku logo Arkus&Romet było zamieszczone na rurze podsiodłowej (ciut wyżej od suportu) - do rowerów dorzucana była też karta gwarancyjna z wielkim logiem Arkus&Romet, czy tak jest w tym roku nie mam pojęcia.

Napisano
ak poszukasz to znajdziesz, w zeszłym roku logo Arkus&Romet było zamieszczone na rurze podsiodłowej (ciut wyżej od suportu) - do rowerów dorzucana była też karta gwarancyjna z wielkim logiem Arkus&Romet, czy tak jest w tym roku nie mam pojęcia.

Na rurze łączącej główkę z suportem co było napisane?

W tym roku również znajdziesz rowery tego producenta w marketach min w Carrefour,ale nie z logo Romet,na rurze o której wspomniałem wyżej.Z kolei w Auchan znajdziesz min rowery wyprodukowane przez Krossa,logo na ramie-Horizon.Mam nadzieję,że wyjaśniłem Tobie wszystkie wątpliwości,jak Abel krowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...