mateuszste91 Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 Cześć, Zastanawiam się który z poniższych rowerów wybrać. Sam jestem laikiem jeżeli chodzi o osprzęt itd. więc proszę o pomoc pod tym kątem. Roweru będę używał głównie do jazdy po mieście ale od czasu do czasu na wycieczki w teren. Jaki rower moglibyście ewentualnie polecić w podobnym przedziale cenowym. Dzięki z góry http://www.kross.pl/.../mtb/hexagon-v6 http://www.kross.pl/...cross/evado-1-2
nemo2009 Napisano 28 Marca 2012 Napisano 28 Marca 2012 Roweru będę używał głównie do jazdy po mieście ale od czasu do czasu na wycieczki w teren. Kross Evado,jeśli ten teren nie będzie zbyt wymagający(polne,leśne ścieżki).
mateuszste91 Napisano 28 Marca 2012 Autor Napisano 28 Marca 2012 Dzięki a polecacie może jakąś inną markę niż kross w zbliżonej konfiguracji i cenie? I czy w ogóle ktoś używał evado 1.2?
Darasekpoz Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Ja szukałem Evado 1.2 i w Poznaniu zostały pojedyncze sztuki. Upewnij się więc, że jest dostępny jeszcze w sklepie i to w twoim rozmiarze. Sam wylądowałem z Evado 2.0 z 2012 roku:D
mateuszste91 Napisano 29 Marca 2012 Autor Napisano 29 Marca 2012 Ja szukałem Evado 1.2 i w Poznaniu zostały pojedyncze sztuki. Upewnij się więc, że jest dostępny jeszcze w sklepie i to w twoim rozmiarze. Sam wylądowałem z Evado 2.0 z 2012 roku:D i jak Ci się nim jeździ?
nemo2009 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Sam wylądowałem z Evado 2.0 z 2012 roku Jeden drobiazg różni Kross Evado 1,2 z 2011r od Evado 2.0 z 2012r.Jest to liczba biegów,nowszy ma ich mniej(wolnobieg zamiast kasety). Może Romet Orkan zamiast Krossa?
mateuszste91 Napisano 30 Marca 2012 Autor Napisano 30 Marca 2012 Jakoś Romet nie kojarzy mi się najlepiej...
nemo2009 Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Jakoś Romet nie kojarzy mi się najlepiej... Tak samo,jak Kross.
mateuszste91 Napisano 30 Marca 2012 Autor Napisano 30 Marca 2012 Tak samo,jak Kross. O krossie słyszałem i czytałem same pozytywne opinie.
HashMap Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Jakoś Romet nie kojarzy mi się najlepiej... To dziwne, bo mi się kojarzy pozytywnie. Mam MTB Rometa od 18 lat i zostało w nim jeszcze sporo oryginalnych części.
iza121 Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 HashMap, bo kiedyś romet to była marka, na dzień dzisiejszy robią rowery i akcesoria marnej jakości. Pozwalają sobie na produkowanie "fulli" za 700zł i innych takich. Po za tym trafili do marketów, a tam przynajmniej w zeszłym roku sprzedawali całą serię rowerów w których nie szło w pełni stabilnie przykręcić kierownicy :/
mam16v Napisano 31 Marca 2012 Napisano 31 Marca 2012 Cześć, Zastanawiam się który z poniższych rowerów wybrać. Sam jestem laikiem jeżeli chodzi o osprzęt itd. więc proszę o pomoc pod tym kątem. Roweru będę używał głównie do jazdy po mieście ale od czasu do czasu na wycieczki w teren. Jaki rower moglibyście ewentualnie polecić w podobnym przedziale cenowym. Dzięki z góry przy takich potrzebach najrozsądniej wybrać coś na kołach 28" (treking lub cros)za 1500zł da się wyszukać łatwo na aukcji rower "jak nowy" z osprzetem slx/xt (dla niewtajemniczonych bardzo górna półka jakosciowa) np ten lolega niedawno nabył za 1500zł EXTRA BULLS CROSS MOVER SHIMANO XT SLX OKAZJA !!! (2192051731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na początek trzeba określić jaki rozmiar ramy potrzeba???
Darasekpoz Napisano 1 Kwietnia 2012 Napisano 1 Kwietnia 2012 i jak Ci się nim jeździ? Jeździ się bardzo fajnie, choć po lekturze niektórych tematów zastanawiam się czy nie trzeba było kupić Orkana 2.0. Są przypadki - szybka jazda na asfalcie - że brakuje tego 8 biegu z tyłu.
mateuszste91 Napisano 1 Kwietnia 2012 Autor Napisano 1 Kwietnia 2012 przy takich potrzebach najrozsądniej wybrać coś na kołach 28" (treking lub cros) za 1500zł da się wyszukać łatwo na aukcji rower "jak nowy" z osprzetem slx/xt (dla niewtajemniczonych bardzo górna półka jakosciowa) np ten lolega niedawno nabył za 1500zł EXTRA BULLS CROSS MOVER SHIMANO XT SLX OKAZJA !!! (2192051731) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na początek trzeba określić jaki rozmiar ramy potrzeba??? Niestety takich aukcji jest mało... ale dzięki za podsunięcie fajnego pomysłu Rozmiar to około 21" na wzrost 188 będzie chyba okej.
mam16v Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Niestety takich aukcji jest mało... ale dzięki za podsunięcie fajnego pomysłu Rozmiar to około 21" na wzrost 188 będzie chyba okej. 22"-22,5" na Ciebie
nemo2009 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 HashMap, bo kiedyś romet to była marka, na dzień dzisiejszy robią rowery i akcesoria marnej jakości. Pozwalają sobie na produkowanie "fulli" za 700zł i innych takich. Po za tym trafili do marketów, a tam przynajmniej w zeszłym roku sprzedawali całą serię rowerów w których nie szło w pełni stabilnie przykręcić kierownicy :/ Iza mylisz fakty.Rowerów z logo Romet nie zobaczysz w marketach.Owszem firma Arkus_Romet sprzedaje rowery do marketów,ale nie z logiem Romet.Tak robi też Kross i inne firmy.
iza121 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 .Rowerów z logo Romet nie zobaczysz w marketach jak poszukasz to znajdziesz, w zeszłym roku logo Arkus&Romet było zamieszczone na rurze podsiodłowej (ciut wyżej od suportu) - do rowerów dorzucana była też karta gwarancyjna z wielkim logiem Arkus&Romet, czy tak jest w tym roku nie mam pojęcia.
nemo2009 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 ak poszukasz to znajdziesz, w zeszłym roku logo Arkus&Romet było zamieszczone na rurze podsiodłowej (ciut wyżej od suportu) - do rowerów dorzucana była też karta gwarancyjna z wielkim logiem Arkus&Romet, czy tak jest w tym roku nie mam pojęcia. Na rurze łączącej główkę z suportem co było napisane? W tym roku również znajdziesz rowery tego producenta w marketach min w Carrefour,ale nie z logo Romet,na rurze o której wspomniałem wyżej.Z kolei w Auchan znajdziesz min rowery wyprodukowane przez Krossa,logo na ramie-Horizon.Mam nadzieję,że wyjaśniłem Tobie wszystkie wątpliwości,jak Abel krowie.
iza121 Napisano 4 Kwietnia 2012 Napisano 4 Kwietnia 2012 Na rurze łączącej główkę z suportem co było napisane? ciut wyżej od łączenie jak byk było napisane Arkus&Romet
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.