dalasss Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam, wszystkich. Składam w miarę taniego 29er'a do dość spokojnej jazdy. Hamulce tarczowe nie są mi potrzebne. Problem w tym że nie mogę znaleźć obręczy pod vbrake'i. Tarczówki to jedyna możliwość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) dalasss W Cykloturze mają. Rozmiar, który Cię interesuje to "622". Możesz sobie poszukać - http://www.cyklotur....dowe__LL_0.html Edytowane 28 Marca 2012 przez timex550 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalasss Napisano 28 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Dzięki timex550 za odpowiedź. Pewnie znajdę coś dla siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 przed zakupem zrob rozeznanie, czy aby wybrany amortyzator ma opcje mocowania piwotow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalasss Napisano 29 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 (edytowane) Coś tam pewnie się znajdzie z amortyzatorów, chociaż jak zwykle najwięcej jest pod hamulce tarczowe. A co do obręczy - czy mavic a319 36 otworów wytrzyma mój ciężar, czyli około 95 kg? Jazda dość spokojna Edytowane 29 Marca 2012 przez dalasss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 29 Marca 2012 Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 ta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zekker Napisano 30 Marca 2012 Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 przed zakupem zrob rozeznanie, czy aby wybrany amortyzator ma opcje mocowania piwotow Z ramą tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalasss Napisano 30 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 (edytowane) A co do ramy. Poczytałem trochę i dobrym wyjściem będzie accent peak29. Problem w tym, że bez tarczówki się nie obędzie. Nie znalazłem jeszcze ramy do 29er'a z możliwością montażu v-brake'ów albo słabo szukam. No i cena. Czy znajdę coś tańszego od peak29? Zdaje się, że takie firmy jak kross, giant itp. nie sprzedają ram osobno do 29cali. Czy się mylę? Edytowane 30 Marca 2012 przez dalasss Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dalasss Napisano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Właśnie znalazłem tanią i solidną ramę na v-brake'i. http://www.synkros.pl/product-pol-2-Rama-B1-Axigon-29-.html Lepszej mi na początek nie trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huhu Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Właśnie znalazłem tanią i solidną ramę na v-brake'i. Rama B1 Axigon 29" | Ramy rowerowe | Ramy 28" 29" | Sklep Rowerowy Synkros Szczecin Lepszej mi na początek nie trzeba. To nie jest rama 29". To rama crossowa z miejscem na szerszą oponę. Scott ma ramę z mocowaniem pod v-ki. Pytanie tylko po co. I tak amortyzatora z piw.otami nie kupisz (nie mówię o najtańszych wynalazkach suntoura) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3 Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 Oprócz najtańszych suntourów również pod vki dostępny jest spinner http://allegro.pl/amortyzator-spinner-aeris-300-29er-manetka-blokady-i2244968441.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 (edytowane) To nie jest rama 29". To rama crossowa z miejscem na szerszą oponę. Mi ta rama pasuje - złożyłem na niej rower i nie narzekam. Zgadzam się z podsumowaniem tej recenzji "(...) AXIGON zasługuje na uwagę osób pragnących zacząć przygodę z 29erem, a nie mających zasobnych portfeli. Rama ma potencjał i można na niej zbudować bardzo przyzwoity rowerek. Niewątpliwie są dostępne ładniejsze i nowsze konstrukcje (...)" (mój raczej jest przyzwoity: Manitou Tower, hydraulika, razem 10,7kg). Nie jest to rewelacja, ale za tę cenę - b. dobra. A że kąty mniej typowe, krótsza górna rura, co komu pasuje... Edytowane 31 Marca 2012 przez rzymo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
itr Napisano 31 Marca 2012 Udostępnij Napisano 31 Marca 2012 To nie jest rama 29". To rama crossowa z miejscem na szerszą oponę. Axigon od początku był szyty jako mtb i nie ma nic wspólnego z crossem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi