Skocz do zawartości

[rower] Kross Level "a2" Vs "a4" ?

grimreaper

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

Przymierzam się do zakupu roweru, sporo się naczytałem na tym forum i zostanę jednak przy krossie, z racji tego, że w mieście są 2pkty. Łatwość ewentualnego serwisowania.

Teren na którym będę jeździł to głównie miasto, tereny leśne, górki, wzniesienia, dłuższe wypady 40-60km w jedną stronę. W wakacje oczywiście będę zabierać rower w góry.

Rocznik Level a2, a4 - 2012.

cena a2 - 1700zł, a4 - 2300zł

Chciałbym żeby wypowiedziały się osoby, które są w tym temacie obyte na codzień i miały lub też mają kontakt z jednym jak i drugim modelem. Czy warto dopłacić 600zł do a4, będzie wyczuwalna róźnica w terenie.

Level A4

• Cieniowana rama wykonana z materiału Aluminium Lite
  • Płynnie działający amortyzator do amatorskiej turystyki górskiej - Suntour XCM V3 RL
  • Pewne i mocne hydrauliczne hamulce tarczowe – Shimano M446
  • Precyzyjna i trwała tylna przerzutka tylna – Shimano Deore
  • 27 biegów
  • Opony gwarantujące niskie opory toczenia i dobrą trakcje - Schwalbe Rapid Rob
  • Sztywny mechanizm korbowy mocowany na wielowpust Octalink – Shimano Alivio
  • Aluminiowe komponenty Kross Sport

Level A2

• Cieniowana rama wykonana z materiału Aluminium Lite
  • Płynnie działający amortyzator do amatorskiej turystyki górskiej - Suntour XCM V3 RL
  • Mocne i proste w obsłudze hamulce typu V-brake - Tektro
  • Niezawodna przerzutka tylna do rekreacyjnej jazdy górskiej – Shimano Alivio
  • 24 biegi
  • Opony gwarantujące niskie opory toczenia i dobrą trakcje - Schwalbe Rapid Rob
  • Sztywny mechanizm korbowy mocowany na wielowpust Octalink – Shimano Altus
  • Aluminiowe komponenty Kross Sport

informacje zapożyczone ze strony producenta.

Pozdrawiam

rrryba

Napisano
Czy warto dopłacić 600zł do a4, będzie wyczuwalna róźnica w terenie.

Poza hamulcami nie ma rewolucyjnych różnic między nimi.Zalezy o jaki teren chodzi?Jeśli o ciężki,to hamulce tarczowe przydają się.Komfort jazdy,można powiedzieć taki sam.

Napisano

dzięki za odp. wypad w góry 1-2 w roku. Oprócz tych tarcz, a4 posiada deorke z tyłu a a2 alivio, jest to spory skok? Bo nie chcę mi się wierzyć, że alivio jest lepsze, a na tym forum sporo osób takie wiadomości umieszcza.

zrobię up post pod postem, jednak będzie to moja druga myśl. W sklepie, w którym będe kupować rower polecili mi kellys i giant'a żebym nad nimi się jeszcze zastanowił. Możecie powiecie coś o tych 2 markach, może jakiś model = cenie a4 / a2. Dzieki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...